O Nama

Kao projekat Padrino radio postoji od sredine 2016. godine, kada smo prilikom pokretanja naše HP media group, opremili radijski studio i počeli emitovati program na internetu posredstvom web stranice radija i provajdera za slušanje radija.

Poslije jednogodišnje procedure Padrino je dobio i frekvenciju za zemaljski FM signal na širem poodručju Trebinja u februaru 2018. godine, a krajem aprila smo krenuli sa emitovanjem eksperimentalnog programa. Za rekordno kratko vrijeme smo postali najslušanija radio stanica na području trebinjske regije što je potvrdila i anketa s kraja 2018. godine po kojoj padrino ima udio slušanosti na području Trebinja od preko 36%.

Čujnost FM signala radija na frekvenciji 90,8 MHz je područje Trebinja, te dijelovi opština Bileća, Nikšić, Ravno, Dubrovnik i Župa Dubrovačka)

Na Javnom pozivu RAK BiH radio Padrino je ocjenjen kao najbolji radijski projekat u BiH (sa najvećim brojem bodova i 1. mjestom na rang listi). Prilikom ocjenjivanja uzet je u obzir finasijski, tehnički, programski aspekt, kao i dosadašnje poslovanje HP media group.

Radio Padrino svakodnevno emituje vlastiti program od 7 časova i 30 minuta do 19 časova, sa tendencijom povećanja obima programa, dok su muzički sadržaji dostupni slušaocima 24 časa, 7 dana u sedmici.

Inovativnim pristupom promociji radija na internetu i spajanjem kompatibilnih sadržaja sa našim portalom Hercegovina Promo (www.hercegovinapromo.com) Padrino ima veliki broj online slušalaca i gledalaca (emitovanje video formi gostovanja u radijskom programu) na svim meridijanima svijeta.

Unoseći novu kreativnu energiju menadžment HP media group svakodnevno unaprijeđuje kvalitet radija i planira da u doglednoj budućnosti postane radijski lider na značajno većem prostoru pokrivenosti od dosadašnjeg.