Zimovanje rezervišu već u avgustu

Ako se po jutru dan poznaje turističke agencije u Srpskoj imaće pune ruke posla i tokom zime, jer su građani počeli uveliko da se raspituju i rezervišu aranžmane za zimovanja, iako ljeto uveliko traje.

U turističkim agencijama za “Glas Srpke” kažu da uprkos visokim temperaturama u avgustu mnogi već razmišljaju koju planinsku ljepoticu će posjetiti na zimu, bez obzira na to što su cijene aranžmana povećane.

– Izašli smo sa ponudama za pojedine destinacije i već imamo rezervacije za zimovanja, a građanima je najprimamljivija Folgarija u Italiji, kao i neka skijališta u Sloveniji – kazali su u banjalučkoj agenciji “Unis turs” i dodali da su cijene aranžmana veće i do 20 odsto u odnosu na lani.

Za domaće destinacije poput Jahorine i Kopaonika u susjednoj Srbiji, kako kažu, rezervacije obično počinju u septembru i oktobru.

Ponude za zimovanja predstavili su i u banjalučkoj turističkoj agenciji “Cepter pasport”.

– Imamo više rezervacija za zimovanja nego u ovom istom periodu lani, a trenutno vlada najveće interesovanje za Italiju, dok za Jahorinu i Kopaonik još nismo imali upita – rekli su u ovoj agenciji i dodali da su cijene nešto više nego prije.

Naglasili su da se za zimovanja najviše odlučuju porodice sa djecom.

U dobojskoj agenciji “Istra turs” kaže da se građani već raspituju za zimovanja.

– Ovih dana predstavićemo konkretne pakete, a u ponudi ćemo imati zimovanja u Austriji i Italiji, ali i na domaćim destinacijama – rekli su u ovoj agenciji i dodali da su cijene veće oko 30 odsto nego lani.

Direktor turističke agencije “Kontiki” iz Banjaluke Vedran Jokić kaže da u ponudi imaju aranžmane za zimovanja, međutim, vrlo kratak period ih rade pa je nešto slabije interesovanje.

– Nama u novembru već počinje rani buking za ljetovanja, a naši putnici čim završi prethodna sezona odmah bukiraju za narednu godinu – kazao je Jokić.

Sa druge strane, u “Frend travelu” iz Trebinja kažu da u ponudi nemaju zimovanja, jer je ranije vladalo slabo interesovanje. Kako kažu, Trebinjci koji odluče da idu na planine uglavnom to čine u ličnom aranžmanu.

Direktorica Udruženja za zaštitu potrošača “Don” iz Prijedora Murisa Marić kaže da pored siromašnih, ima i dosta bogatih pa nije ni čudno što se mnogi odlučuju da još u avgustu obezbijede sebi mjesto na nekom od evropskih skijališta.

– Ima dosta mladih koji rade veoma plaćene poslove pa mogu da priušte putovanja i zimovanja na poznatim mjestima. To tako i treba da bude – kazala je Marićeva.

Egzotični krajevi

U turističkim agencijama kažu da ima zainteresovanih koji rezervišu putovanja tokom zime ali na dalekim destinacijama.

– Sve više građana odlučuje se za odmor u decembru i januaru u egzotičnim krajevima – kazali su u “Cepter pasportu”.

 

 

Izvor: Glas Srpske

The post Zimovanje rezervišu već u avgustu appeared first on Padrino Vijesti.