Zbog klizišta obustavljen saobraćaj za teretna vozila na putu Foča-Goražde

Na dionici magistralnog puta Foča-Goražde u mjestu Filipovići zbog klizišta je obustavljen saobraćaj za teretna vozila, a za ostale je moguć prolazak jednom trakom, saopšteno je jutros iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na magistralnom putu Brčko-Bijeljina i na regionalnom putu Stari Ugljevik-Glavičice, zbog sanacije, saobraćaj se odvija usporeno uz povremene kratkotrajne prekide. Usporen saobraćaj zbog radova je i na dijelu magistralnog puta Žegulja-Ljubinje, dionica Podvrsnik-Ljubinje.

Režim u odvijanju saobraćaja izmijenjen je zbog radova na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Vrba u tunelu Čemerno.

Zbog uklanjanja objekta i sanacije klizišta na dionici regionalnog puta Srbac-Gornja Vijaka, u Ulici Vlade Vinčića, dolazi do privremene obustave saobraćaja svakim radnim danom i subotom od 7.00 do 17.00 časova.

Izmjene su i na putnim pravcima Prijedor-Kozarac zbog izgradnje auto-puta, zatim Gradiška-Nova Topola-Klašnice, Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/, kod Doboja gdje je u toku gradnja auto-puta, te u tunelu Sijeračke stijene na magistralnom putu Dobro Polje-Miljevina.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta vozi se usporeno.

Zbog oštećenja mostova preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i rijeke Јablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Izmjene u saobraćaju su i na putevima Stari Ugljevik-Glavičice i Foča-Goražde u Filipovićima.

Vangabaritni prevoz kreće se putnim pravcima Stanić Rijeka-granični prelaz Brod, Ledenice-Crkvina-granični prelaz Šamac i Porebrice-Lepnica. Vozačima se savjetuje da na tim dionicama voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

U FBiH se sanacioni radovi izvode na istom magistralnom putu, ali na dionici Čevljanovići-Nišići, zbog čega vozila od 8.00 do 17.00 časova povremeno saobraćaju jednom trakom.

Zbog sanacije oštećenja na mostu na dionici auto-puta Visoko-Kakanj, saobraćaj je preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Zbog radova sporije se vozi na magistralnom putu Јablanica-Mostar, u Donjoj Јablanici, zatim na ulazu u Stolac iz smjera Mostara, kao i na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

 

 

Izvor: RTRS

The post Zbog klizišta obustavljen saobraćaj za teretna vozila na putu Foča-Goražde appeared first on Padrino Vijesti.