Voće koje je najzastupljenije u Hercegovini može biti od pomoći u procesu mršavljenja

Smokve potiču zdravlje cijelog organizma, a stručnjaci smatraju da mogu i riješiti brojne zdravstvene probleme, kao i da su od velike pomoći u procesu mršavljenja.

Ovo ukusno voće sadrži mnogobrojne fitonutrijente, vitamine i antioksidanse te je jedna od najzdravijih mediteranskih voćki.

Visoke razine vlakana u smokvama mogu pomoći pri uklanjanju viška natrija iz organizma te također pospješiti mršavljenje. Obiluju vlaknima i suzbijaju glad, a u kombinaciji s mlijekom ga potiču.

Ukoliko želite izgubiti par kilograma od pomoći će vam biti smokava. Međutim, odmah treba reći da proizvod ne biste trebali percipirati kao čudotvorni lijek.

Osim što je ukusna, ima zdravstvene dobrobiti zbog čega dijetetičari preporučuju da ju konzumiramo što je češće moguće, pogotovo kada im je sezona.
Smokve se često koriste za liječenje čireva, apscesa i boli u uhu.

Radi svog alkalnog svojstva, uspješno regulišu pH tijela. Smokve su bogate flavonoidima i polifenolima, antioksidansima koji sprječavaju oštećenja uzrokovana slobodnim radikalima, prenosi Kliks.

 

Izvor: Glas Srpske

The post Voće koje je najzastupljenije u Hercegovini može biti od pomoći u procesu mršavljenja appeared first on Padrino Vijesti.