Upozorenje kupačima u Crnoj Gori: Ne izlaziti na otvoreno more

Zbog jakog vjetra i velikih talasa, kupačima se preporučuje da danas ne izlaze na otvoreno more jer postoji visok rizik od utapanja, upozoreno je iz Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Crne Gore.

Načelnik službe traganja i spasavanja u Upravi pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Žarko Lukšić rekao je da je situacija na moru danas složenija nego juče, kada su dvije osobe poginule usljed jakog juga koji je zahvatio Crnogorsko primorje.

„Dobili smo informaciju od Službe za vanredne situacije (kompleksa) `Luštice bej` da se mladić utopio na plaži Plavi horizonti, a da su tri osobe povrijeđene. Najvjerovatnije su ih, dok su plivali, talasi bacili na stijene“, izjavio je Lukšić ranije za portal Radio-televizije Crne Gore.

Lukšić je upozorio vlasnike plovnih objekata i kupače da danas ne izlaze na otvoreno more jer postoji veliki rizik od utapanja.

On je istakao da su trenutno na Velikoj plaži u Ulcinju visoki talasi i vjetar zapadnog smjera.

Lukšić je dodao da se tokom noći očekuje jak zapadni i sjeverni vjetar.

„Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama je spremna za reagovanje i svi kapaciteti su u pripravnosti“, naglasio je Lukšić.

Na Crnogorskom primorju tri osobe su juče povrijeđene, a kod Plavih horizonata poginuo je državljanin Crne Gore čiji su inicijali P.M, dok je kod plaže Perazića kod Petrovca smrtno stradao ruski državljanin.

 

 

 

Izvor: Nezavisne

The post Upozorenje kupačima u Crnoj Gori: Ne izlaziti na otvoreno more appeared first on Padrino Vijesti.