U Trebinju se očekuje još bolja turistička godina od prošlogodišnje

U Trebinju je za prva četiri mjeseca registrovan za 25 odsto veći broj smještaja nego u istom periodu prošle godine koja je bila rekordna, izjavila je direktorka gradske Turističke organizacije Mirjana Putica.

 

Putica je rekla da očekuje da će ova godina biti bolja od prošlogodišnje.

– Očekujemo da će ova godina biti bolja s obzirom na to da nas očekuju juli i avgust, kao najposjećeniji mjeseci, a već u prva četiri mjeseca smo nadmašili rezultate iz istog perioda prošle godine – navela je Putica za Srnu.

Ona je istakla da Trebinje posjećuju najviše turisti iz regiona – Srbije, Crne Gore, BiH, ali i iz Zapadne Evrope, pa čak i iz prekookeanskih zemalja.

– Vjerujemo da je Trebinje postalo atraktivno turistima tokom čitave godine, a ne samo tokom ljetnje turističke sezone – rekla je Putica.

Ona je napomenula da se u Turističkoj organizaciji trude svake godine da obogaćuju ponudu i da su se sada fokusirali i na avanturizam, navodeći da u Trebinju sada postoji, kao novost, i ponuda kvadova, iznajmljivanje električnih bicikala.

Putica je dodala da turisti mogu posjetiti više lokacija u jednom danu, a uređena je i staza od Trebinja do Jazine, dužini 15 kilometara.

– Obogaćujemo ponudu da da bi turistima bilo zanimljivije i da Trebinje postane mjesto za sve generacije – poručila je Putica.

 

 

Izvor: SRNA

The post U Trebinju se očekuje još bolja turistička godina od prošlogodišnje appeared first on Padrino Vijesti.