U Trebinju počeo 66. Festival festivala

Predstavom „Dragi umetnici“ teatra „Čekori“ iz Skoplja, sinoć je u Trebinju počeo 66. Festival festivala – smotra najboljih amaterskih pozorišnih ostvarenja iz Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Hrvatske, Srbije, Federacije BiH i Republike Srpske.

Festival je otvorio gradonačelnik Trebinja i predsjednik Umjetničkog savjeta Festivala festivala Mirko Ćurić koji je rekao da je san svakog pozorišnog amatera bio i ostao da nastupi na ovoj smotri.

On je istakao da je mnogim, danas velikim glumačkim imenima, ova smotra bila odskočna daska na njihovom putu ka slavi i velikim i neslućenim umjetničkim visinama.

Do četvrtka, 27. jula, na sceni Kulturnog centra Trebinje biće izvedeno još šest takmičarskih predstava ansambala iz Retkovaca i Županje „Pljusak“, Bijelog Polja „Kokoška“, Travnika „Oblaci“, Beograda „Večernja ruža“, Petrovca na Mlavi „Putujuće pozorište Šopalović“, i Trebinja „Pomračenje“ a sve predstave počinju u 20.30 minuta.

Žiri Festivala festivala, najboljima će dodijeliti nagrade Festivala festivala „Zlatne maske“, a uručenje nagrada i svečano zatvaranje festivala je u četvrtak, 27. jula, nakon tradicionalne izložbe Foto-kino kluba Trebinje „Festival u objektivu“, od 23.00 časa.

 

 

Izvor: RTRS

The post U Trebinju počeo 66. Festival festivala appeared first on Padrino Vijesti.