U Trebinje stiglo 46 djece sa Kosova i Metohije

U Trebinje je stiglo 46 djece s Kosova i Metohije, a dočekali su ih predstavnici Gradske uprave i porodice kod kojih će boraviti.

Djeca, koja su stigla sinoć kasno, borave u Srpskoj u okviru projekta „Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske“, koji jedanaesti put organizuje banjalučki Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić izrazio je zahvalnost sugrađanima koji će i ove godine ugostiti mališane u svojim domovima, nastavnicima, ali i privrednicima koji su besplatno ponudili smještaj djeci.

– I ove godine roditelji su pokazali veliku humanost i preuzeli odgovornost – rekao je Ćurić.

On je naveo da je u Republiku Srpsku stiglo više od 500 mališana i i zahvalio predsjedniku banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Miloradu Arlovu koji je najzaslužniji za organizaciju dolaska djece.

Nastavnik u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Sočanici Saša Blagojević rekao je novinarima da ova posjeta mnogo znači djeci, naročito u ovim vremenima kakva su na Kosmetu, jer će se makar na kratko odvojiti od svakodnevnih dešavanja.

– Zbog gostoprimstva i divnih ljudi uvijek se rado vraćamo u Republiku Srpsku. Nadam se da će tokom boravka u Trebinju zaboraviti sve ružno i da će sa svojim vršnjacima biti srećni – rekao je Blagojević.

Djeca sa Kosova i Metohije boraviće u Trebinju do nedjelje, 2. jula, kada je planiran povratak kući.

 

 

Izvor: ATV

The post U Trebinje stiglo 46 djece sa Kosova i Metohije appeared first on Padrino Vijesti.