U ponoć počinje izborna tišina u Crnoj Gori

U Crnoj Gori u ponoć počinje izborna tišina uoči parlamentarnih izbora koji će biti održani u nedjelju, 11. juna, na kojima učestvuje 15 lista i koalicija.

Na ovim parlamentarnim izborima biračko pravo ima 542.468 građana.

Na izborima učestvuju liste koalicije Socijalističke narodne partije i Demosa „Za tebe“, „Narodna koalicija – složno i tačka“, „Evropa sad – Milojko Spajić“, „SDP – Za našu kuću“, kao i lista koalicije Građanskog pokreta URA i Demokrata.

Na glasačkom listiću biće i lista Bošnjačke stranke, „HGI – Na pravoj strani svijeta!“, a treća „Pravda za sve! – dr Vladimir Leposavić“, lista koalicije koju čine Prava Crna Gora, Demohrišćanski pokret, Slobodna Crna Gora, Demokratska srpska stranka i Pokret za Pljevlja pod nazivom „Narodna koalicija – složno i tačka“.

Građani će birati između liste Albanska alijansa, koalicije koju čine Forca, Demokratski savez, Demokratski savez Crne Gore i građanska grupa Pokret za Tuzi, zatim „Preokret za sigurnu Crnu Goru – Srđan Perić“ i lista „Pokreta za promjene“.

Učestvuju i lista „Da. Mi možemo za građansku Crnu Goru“, koalicija koju čine Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate, Demokratska unija Albanaca i Liberalna partija, koalicija Nove srpske demokratije, Demokratske narodne partije i Radničke partije, te lista Albanskog foruma.

Parlamentarni izbori koji će biti održani 11. juna dvanaesti su od uvođenja višepartijskog sistema u Crnoj Gori, a šesti nakon obnove nezavisnosti.

 

 

 

Izvor: Nezavisne

The post U ponoć počinje izborna tišina u Crnoj Gori appeared first on Padrino Vijesti.