U kakvom su stanju povrijeđeni u dvije pucnjave

Troje povrijeđenih u školi „Vladislav Ribnikar“ i šestoro iz Mladenovca na liječenju je u Urgentnom centru Univerzitetskog kliničkog centra Srbije, a troje od njih i dalje je u teškom stanju. Povrijeđena djevojčica koja je smještena u Dječjoj klinici u Tiršovoj i dalje je životno ugrožena.

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Srbije Milika Ašanin kaže za RTS da je među povirijeđenima u Mladenovcu dvoje u teškom stanju, kao i jedan učenik iz škole „Vladislav Ribnikar“.

Ašanin navodi da je šestoro pacijenata koji su poslati iz Mladenovca i Smedereva u jedinicama intenzivnog lečenja, kao i da je dvoje sada dobro.

-Oni su inicijalno na početku imali operacije abdomena. Jedan je operisan u Smederevu, drugi u KBC „Dragiša Mišović“ i oni su nam poslati zbog teških povreda grudnog koša i za njih mogu da kažem da su u ovom momentu sasvim dobro – dodaje Ašanin.

Ističe i da je među povrijeđenima u Mladenovcu dvoje u teškom stanju.

-To je pacijentkinja sa teškom povredom jetre, duodenuma, desnog bubrega. Ona je operisana i potpuno svesna, ali i dalje je jako teško. I druga pacijentkinja koja ima tešku povredu glave sa povredom levog oka, nju čeka intervencija za dva, tri dana. I za nju da kažem da je potpuno svesna, da samostalno diše i da komunicira – kaže Ašanin.

Kada je riječ o povređenima u školi „Vladislav Ribnikar“, Ašanin kaže da je od njih troje koji su na liječenju, jedan učenik u teškom stanju.

-To je pacijent koji je od početka bio dosta kritično sa teškim povredama grudnog koša, vrata i kičme – dodaje Ašanin.

Navodi da je povrijeđena učenica mnogo bolje.

-Imala je intervenciju od strane ortopeda, mikrohirurga, operacije obe podlaktice – naglašava Ašanin.

Dodaje i da je nastavnica takođe sasvim stabilno.

-Ona je pre neki dan imala intervenciju od strane ortopreda, mikrohirurga i njoj je operisana šaka – kaže Ašanin.

Ističe da intenzivno prate sve povrijeđene, kao i da su predviđena određena kontrolna snimanja i da prate efekte izvedenih intervencija.

-Jedino šta planiramo u narednim danima to je neurohirurška operacija pacijentkinje koja je imala povredu glave – navodi Ašanin.

Pored toga, dodaje, jedan pacijent koji imao povrede urogenitalne regije u narednim danima biće sa intenzivne njege prebačen na odjeljenje.

 

 

Izvor: Glas Srpske

The post U kakvom su stanju povrijeđeni u dvije pucnjave appeared first on Padrino Vijesti.