U Centru srednjih škola u Trebinju počelo renoviranje sportske sale

U Centru srednjih škola u Trebinju započelo je renoviranje sportske dvorane, a radiće se rekonstrukcija plafona i krečenje
Vrijednost radova, koje finansira grad Trebinje, iznosi oko 40.000 KM, za šta je Nedeljka Ilijić, direktorica ove škole, zahvalna lokalnim vlastima koje im, kako objašnjava, uvijek i u svemu izlaze u susret, kako bi se učenicima obezbijedila što komfornija i kvalitetnija nastava.

„Ranije je krov na sali prokišnjavao, što smo sanirali, ali je plafon sa takozvanom šturom od vode, ali i zuba vremena, bio dosta dotrajao i već su se počeli runiti sitni komadi. Zato smo, zbog bojazni da će se desiti veća devastacija i ozlijediti neki učenik, morali raditi cjelokupnu rekonstrukciju, zatraživši materijalnu podršku Gradske uprave i oni su to kroz materijalne troškove i grantove isfinansirali“, objašnjava Ilijićeva.

Parket u sali je, kako dodaje, u dobrom stanju, tako da će što se tiče terena, nakon što bude urađen plafon i sala okrečena, učenici imati dobre uslove za izvođenje nastave fiskulture.

Ostaju, doduše, još da se adaptiraju svlačionice, gdje treba da se urade nova vrata i ormarići za odlaganje odjeće i obuće. To je, zajedno sa problemom grijanja, ostalo da se riješi u narednoj godini.

„Postojeći kaloriferi koji su povezani sa centralnim grijanjem davno su ugrađeni i više nemaju tu nekadašnju jačinu. Potrebno ih je zamijeniti nekim novim grijnim tijelima, koja će takođe biti povezana sa centralnim grijanjem, o čemu smo takođe razgovarali sa lokalnom upravom da se iznađe način da i to odradimo“, dodaje direktorica.

Dok se ne završe cjelokupni radovi, učenici ne gube časove, jer su ih već nastavili na zatvorenom olimpijskom bazenu.

„Zbog ružnog vremena nastava fizičkog vaspitanja se ne može odvijati napolju, pa smo iznašli idealno rješenje, u kome nam je uprava JU ‘Bazeni Trebinje’ izašla u susret. Tako su učenicima dali i prijepodnevne i popodnevne termine korištenja bazena, pa oni tamo već imaju časove plivanja, što je veoma značajno za razvoj svakog mladog čovjeka“, navela je Ilijićeva.

 

 

Izvor: Nezavisne

The post U Centru srednjih škola u Trebinju počelo renoviranje sportske sale appeared first on Padrino Vijesti.