U Bileći promocija IPA Programa prekogranične suradnje BiH-Crna Gora

Direkcija za europske integracije i Ministarstvo europskih poslova, operativne strukture za provođenje Programa u BiH i Crnoj Gori, organiziraju promociju IPA Programa prekogranične suradnje BiH-Crna Gora 2021-2027 u Bileći, Širokom Brijegu i Konjicu.

Promocija Programa se organizira u suradnji sa Općinom Bileća, Gradom Široki Brijeg i Gradom Konjic kao domaćinima događaja i uz podršku Zajedničkog tehničkog sekretarijata Programa, najavljeno je iz Direkcije za europske integracije.

Mogućnosti koje pruža Program, značaj za lokalnu zajednicu, predstavljanje do sada ostvarenih rezultata i planovi za naredno razdoblje neke su od tema o kojima će se razgovarati s potencijalnim aplikantima.

Na promotivnim događajima bit će predstavljene mogućnosti financiranja u okviru Programa za financijsko razdoblje 2021-2027, a govorit će se i o značaju sudjelovanja lokalnih predstavnika u implementaciji projekata u okviru programa.

Promotivni događaji će biti održani u Bileći u srijedu, 17. svibnja u Skupštinskoj dvorani, zatim u Širokom Brijegu u četvrtak, 18. svibnja u HKD – Kino Borak te u Konjicu u petak, 19. svibnja u Garden City.

Izjave za medije planirane su na navedenim lokacijama od 12 sati.

Program IPA II Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2021-2027 jedan je od šest programa teritorijalne suradnje čiji je BiH korisnica. Programsko područje obuhvaća 56 općina u BiH, a u Crnoj Gori 14 općina. Opći cilj IPA je ubrzanje zajedničkog održivog razvoja prekogranične oblasti, njenih ekonomskih, kulturnih, prirodnih i ljudskih resursa kroz jačanje ljudskih potencijala i zajedničkih institucionalnih mreža lokalnih zajednica, te lokalnih privatnih i javnih aktera.

Ukupna IPA sredstva za Program prekogranične suradnje Bosne i Hercegovine i Crne Gore 2021-2027 iznose 8.400.000 eura.

 

 

 

Izvor: BHRT

The post U Bileći promocija IPA Programa prekogranične suradnje BiH-Crna Gora appeared first on Padrino Vijesti.