Trebinju: Predstavljena izložba i foto-monografija publike na rok koncertima

U galeriji Kulturnog centra Trebinje večeras je predstavljena izložba i foto-monografija „To je bilo neko lepše i sretnije vreme“, autora Dragana Teodorovića, na kojoj su prikazane fotografije publike na rok koncertima, odnosno njihove emocije i raspoloženje.

Autor izložbe rekao je novinarima da se foto-monografija sastoji od 24 rada, koji su nastajali od početka devedesetih do dvijehiljaditih godina, na festivalima širom svijeta i u većim gradovima bivše Јugoslavije, te da je riječ o crno-bijelim fotografijama publike na rok koncertima.

– Fotografije su crno-bijele da bi se osjetila nostalgija za ljepšim i srećnijim fotografijama, a nastale su na rok koncertima zato što se najviše emocije može pokazati na njima – rekao je Teodorović, koji već više od dvije decenije kao profesionalac fotografskom kamerom bilježi atmosferu, emocije i najzanimljivije momente na rok koncertima i pozorišnim daskama.

On je dodao da su osamdesetih godina kad je nastala sarajevska rok škola, postojali dobri autori koji su proizvodili dobre pjesme sa emocijama, dok sada nedostaje dobrih autora, te da u skladu s tim ova knjiga ima pravi naziv.

Referent izdavačke djelatnosti Kulturnog centra Trebinje Tatjana Sekulović rekla je da je čast što se večeras u Trebinju predstavio velikan bivše Јugoslavije, navodeći da je riječ o jugonostalgičaru koji se bavio slobodarskim društvom socijalizma, odnosno mladošću i subkulturnim grupama tog perioda koji su učestvovali na raznim koncertima i pokazali svoje emocije i raspoloženje.

Foto-monografija „To je bilo neko lepše i srećnije vreme“ izdata je u oktobru prošle godine, premijerno je predstavljena u Beogradu, a potom i u Kragujevcu, Užicu, Zrenjaninu.

Dragan Teodorović Zeko je Mostarac nastanjen u Kragujevcu.

Nakon sedamnaest samostalnih izložbi širom svijeta, dvije knjige i pet foto-monografija na red je došao omaž publici u vidu izložbe i foto-monografije „To je bilo neko lepše i sretnije vreme“.

Foto-monografija „To je bilo neko lepše i sretnije vreme“ je jedinstvena zahvalnica publici rok koncerata, a posvećena je i svim preminulim prijateljima i saradnicima autora, pa je kao takva unikatno izdanje na svjetskoj muzičkoj sceni.

 

 

 

Izvor: RTRS

The post Trebinju: Predstavljena izložba i foto-monografija publike na rok koncertima appeared first on Padrino Vijesti.