Trebinjska Tehnička škola u maturskom defileu

Svečanost maturske večeri su, nakon gimnazijalaca, u nedelju veče proslavili i učenici Srednje tehničke škole u Trebinju.

Nakon okupljanja u Dučićevoj ulici, fotografisanja za uspomenu i polaganja cvijeća na spomenik Herojima za slobodu, 95 maturanata su u svečanom defileu krenuli prema Hotelu „Leotar“, gdje su slavili do kasno u noć.

„I pored onlajn nastave koju su zbog korona virusa imali u jednom dijelu svoga školovanja, ova je generacija bila jako dobra, uspijevajući u druge dvije školske godine sve to stići i ostvariti dobre rezultate i dobro znanje koje će mnogima od njih predstavljati osnovicu za upis na fakultet, a ja se nadam i od srca im to želim, da u životu imaju dosta sreće, da se oni koji ne nastavljaju školovanje zaposle u svojoj struci, a oni koji nastave dalje da završe fakultete koje sada žele upisati“, poručio je direktor ove škole Nebojša Bovan.

A da se dobar dio ovih maturanata već uveliko sprema za prijemne ispite potvrdili su i  Magadelna Zarić i Miomir Dujanović, oboje odlikaši iz Elektro tehničke škole.

„Iako sa nestrpljenjem očekujem nastavak školovanja, srednju školu ću pamtiti po lijepim stvarima, prvenstveno po druženju i raznim zajedničkim iskustvima sa mojim drugovima i drugaricama“, kazala je Magdalena koja se, kako dodaje, još od prošle godine priprema za prijemni ispit na Elektrotehničkom fakultetu u Istočnom Sarajevu, smjer energetike.

Njen školski drug, sada već tehničar računarstva, Miomir Dujanović kaže da se i on već nekoliko mjeseci priprema za prijemni ispit na novosadskom Elektrotehničkom fakultetu, jer, iako je sve četiri godine bio odlikaš i ima dobro znanje, svjestan je da je konkurencija velika.

„Imali smo jako dobar sistem nastave u srednjoj školi, a što je najvažnije obrazovanje je,  po meni, bilo sveobuhvatno, tako da sam stekao dobru podlogu za dalje studiranje, ali je još važnije što sam stekao veliki broj prijatelja i prijateljica za koje se nadam da ćemo se nastaviti družiti i u budućnosti“, dodao je Miomir.

 

 

Izvor: Nezavisne

The post Trebinjska Tehnička škola u maturskom defileu appeared first on Padrino Vijesti.