Trebinjka najbolja u Republici iz srpskog jezika

Učenica drugog razreda Gimnazije “Jovan Dučić“ iz Trebinja, Doroteja Radanović, osvojila je prvo mjesto na republičkom takmičenja iz srpskog jezika koje je proteklog vikenda održano u Istočnom Sarajevu.

Doroteja je bila ubjedljivo najbolja u konkurenciji 14 učenika Republike Srpske, dok je drugo mjesto pripalo Nedi Jotanović, učenici Srednjoškolskog centra „Nikola Tesla“ iz Teslića, a trećeplasirani je bio Vladan Tepavčević iz Srednjoškolskog centra „Pero Slijepčević“, Gacka.

Srećna sam zbog postignutog uspjeha. Trud se uvijek isplati, volim srpski jezik i bilo mi je zadovoljstvo da se, uz podršku mog mentora, profesora Tatjane Luburić, pripremam i za ovaj nivo takmičenja“, kazala je Doroteja.

Njena profesorica Tatjana Luburić dijeli zadovoljstvo sa Dorotejom, ističući da je ovo i uspjeh njene vrijedne učenice, ali i trebinjske Gimnazije.

„Iza ovog uspjeha storiji ogroman trud i rad, jer smo se pripremali od početka školske godine, što se, na kraju, i isplatilo. Nadam se da će Doroteja i dalje postizati ovakve vrijedne rezultate, a ja ću se, kao njen profesor i razrednik, truditi da joj uvijek budem podrška i pomoć“, kazala je Luburićeva.

Uz pohvalu i diplomu, Doroteja je za nagradu dobila tablet i prigodnu knjigu, a priznanje je dobila i njena profesorica Tatjana Luburić.

 

 

 

Izvor: Nezavisne 

The post Trebinjka najbolja u Republici iz srpskog jezika appeared first on Padrino Vijesti.