Trebinje ostaje bez Međunarodnog 3×3 turnira u basketu

Ovo ljeto u Trebinju će proteći bez tradicionalnog takmičenja basketaša na centralnom trgu smještenom u parku Jovan Dučić u ovom gradu.

Organizatori su danas saopštili da ove godine neće biti održan ovaj prestižni turnir, koji je u godinama iza nas okupljao brojne ekipe iz zemlje i inostranstva, i na kome je uvijek stvar prestiža bilo doći do kotizacije i prilike za nadmetanjem. Tradicionalno dobra organizacija, atraktivna lokacija održavanja koja je turniru davala i dimenziju turističke atrakcije, volonterski pristup organizatora, te animacija i poseban pristup omogućavanju takmičenja i mlađim uzrasnim kategorijama nisu očigledno bili dovoljni da turnir bude održan i ove godine.

Ovim povodom su se oglasili iz Organizacionog tima Međunarodnog turnira u basketu “3×3 Trebinje”, čije saopštenje prenosimo u cjelosti:

Dragi ljubitelji basketa,

Sa žaljenjem vas obavještavamo da smo odlučili da ne održimo ovogodišnji Međunarodni turnir u basketu “3×3 Trebinje 2023”, koji je tradicionalno privlačio brojne entuzijaste iz regiona i šire. Ova odluka nije donijeta olako, već nakon dugog razmišljanja i sa ciljem boljeg fokusiranja na razvoj basketa na lokalnom nivou.
Uprkos izazovima sa kojima smo se suočavali, ove i naredne godine ćemo snažno podržavati lokalni razvoj basketa kroz organizovanje “3×3 Basket lige Trebinja”, basket kluba i turnira za mlađe kategorije. Naša predanost i želja da popularizujemo basket među mladima i pružimo im kvalitetno okruženje za razvoj ostaju nepromijenjene.

Sa ovom odlukom želimo zahvaliti svima koji su nas podržali kao sponzori tokom svih ovih godina. Vaša podrška nam je omogućila da stvaramo i unapređujemo ovaj turnir, te smo zadovoljni što smo zajedno razvijali basket u našem gradu. Nadamo se da ćete i dalje biti uz nas na novim projektima, kako bismo nastavili promovisati pozitivne vrijednosti i razvijati nove generacije basketaša.

Posebno bismo željeli da se zahvalimo svim basketašima koji su učestvovali na našim turnirima. Vaša strast, talenat i upornost učinili su naš turnir prepoznatljivim i iz godine u godinu podizali ga na veći nivo. Želimo Vam puno sreće u nastavku sezone i nadamo se da ćemo se uskoro ponovno sresti na terenu.
Hvala svima koji su doprinijeli da Međunarodni turnir u basketu “3×3 Trebinje” ispiriše mnoge. Vaša podrška je neizmjerna, a naše zajedničke basket priče tek čekaju da se ispišu, navodi se u saopštenju Organizacionog tima Međunarodnog turnira u basketu “3×3 Trebinje”.

 

Padrino, jul 2023.

 

The post Trebinje ostaje bez Međunarodnog 3×3 turnira u basketu appeared first on Padrino Vijesti.