Sve spremno za početak nove školske godine u Trebinju

Sve je spremno za početak nove školske godine u Trebinju – potvrdili su danas direktori osnovnih škola sa područja našeg grada, nakon sastanka sa gradonačelnikom Mirkom Ćurićem i načelnikom Odjeljenja za kulutru, kome pripada i oblast obrazovanja, Slađanom Skočajić.

Ćurić je rekao da je Grad i ove godine obezbijedio poklone za sve prvačiće, koji će im biti uručeni sutra, prvog dana nastave.

„Od direktora osnovnih škola dobili smo informaciju da je ove godine upisano više prvačića nego prethodne godine, kao i da je povećan broj upisanih u područna odjeljenja. To nas posebno raduje, jer je to znači da mjere Grada, poput podrške svakom roditelju čije dijete ide u područnu školu, daju rezultate „, naveo je Ćurić.

On je kazao da će iz gradskog budžeta, ali i uz podršku partnera, biti realizovano više projekata u svim osnovnim škola u Trebinju, što će značajno poboljšati uslove za boravak i rad kako djece, tako i prosvjetnih radnika.

Predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola u istočnoj Hercegovini Milorad Nadaždin, neveo je da sve osnovne škole u Trebinju spremno dočekuju novu školsku godinu.

„Ove godine je upisan veći broj prvačića, nego godinu dana ranije. Osnovna škola ‘Sveti Vasilije Ostroški i Tvrdoški’ upisala je 70 učenika, Osnovna škola ‘Jovan Jovanović Zmaj’ 122 učenika u centralnoj školi i 12 učenika u područnim odjeljenjima i Osnovna škola ‘Vuk Karadžić’ 88 učenika u centralnoj školi i pet učenika u područnom odjeljenju“, naveo je Nadaždin.

On se zahvalio gradonačelniku i Gradskoj upravi na višegodišnjoj podršci u realizaciji svih planiranih aktivnosti.

Od nove školske godine, u školama će biti raspoređeni i školski policajci, sa kojima, kako je navedeno na današnjem sastanku, i dosadašnja saradnja je bila na visokom nivou.

 

 

 

Izvor: Grad Trebinje

The post Sve spremno za početak nove školske godine u Trebinju appeared first on Padrino Vijesti.