Superćelijska oluje još nisu gotove, evo kakvo vrijeme nas čeka narednih dana

Prema prognozi vremena za period od 21.7. do 03.8. Federalnog hidrometeorološkog zavoda, do kraja sedmice nastavlja se razdoblje vrlo nestabilnih vremenskih prilika u većem dijelu Bosne i Hercegovine.

U Bosni u jutarnjim satima uglavnom pretežno vedro, poslije podne uz više naoblake mogući su lokalni pljuskovi, grmljavina i grad.

Pri tome će pljuskovi biti naročito izraženi u Posavini i Semberiji. Manji izgledi za lokalne nepogode su u južnim područjima Hercegovine, gdje će preovladavati sunčano, sa vrlo malo oblaka. U pogledu temperatura zraka, izgledno je nešto svježije, ali i dalje toplo vrijeme sa temperaturama u granicama ili nešto iznad prosječnih za ovo doba godine.
Jutarnje temperature zraka varirat će od 14°C do 19°C u Bosni, na jugu Hercegovine od 20 do 24°C. Najviše dnevne temperature pretežno između 26°C i 30°C u Bosni, u Hercegovini do 35°C.

Prolazno osvježenje, od utorka naredne sedmice zamjenit će uglavnom sunčani i sve topliji dani, ponegdje i vrući. U poslijepodnevnim satima i dalje su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina.

 

 

 

Izvor: N1

The post Superćelijska oluje još nisu gotove, evo kakvo vrijeme nas čeka narednih dana appeared first on Padrino Vijesti.