Strijelac Ivan Slijepčević podjednako uspješan na takmičenjima i fakultetu

Da sportski uspjeh ide ruku pod ruku sa uspjehom na fakultetu dokaz je jedan od naših najboljih strijelaca Gačanin Ivan Slijepčević, koji sa takmičenja donosi isključivo zlatne medalje. Ne trpe ni obaveze na Mašinskom fakultetu u Novom Sadu, čiji je Ivan redovan student.

Prelazak iz juniorskih kategorija u seniorsku, nakon svršenog srednjoškolskog obrazovanja na fakultet za mnoge znači i kraj sportske karijere. To nije slučaj sa Ivanom, koji je član Streljačkog kluba Mladost iz Gacka. On je nedavno pokazao superiornost i da je bolji od konkurencije.

– Posljednje takmičenje gdje sam nastupio bilo je juniorsko i seniorsko prvenstvo u gađanju serijskom vazdušnom puškom, na takmičenju u Bijeljini. Osvojio sam prvo mjesto u obje konkurenciji, u pojedinačnom, ali i ekipnom, plasmanu te četiri zlatne medalje i dva pehara koji će krasiti police našeg kluba – rekao je Slijepčević za “Glas Srpske”.

On dodaje da je i dvije prethodne godine bio prvak Srpske u obje konkurencije te je ove godine samo potvrdio taj rezultat. No sada je dosta zahtjevnije jer je redovan student na jednom od težih fakulteta.

– Obaveze na fakultetu i sportske obaveze nije lako uskladiti, ali streljaštvo je moja velika ljubav i trudim se da svaki trenutak slobodnog vremena provedem trenirajući. Vikendi su obično posvećeni takmičenjima pa mi to oduzima dosta vremena za učenje, ali uz dobru volju nadam se da ću sve postići – optimističan je Slijepčević.

Trenutno je druga godina na fakultetu, a tokom akademske godine obično trenira u streljani u Novom Sadu.

– Dok sam u Novom Sadu treniram u Streljačkoj družini “Novi Sad 1790”, a tokom raspusta i kada dolazim na takmičenja treniram u matičnom klubu u Gacku. Svakako imam stalnu podršku trenera Moma Vukovića, kada sam u Gacku i kad sam u Novom Sadu – rekao je Slijepčević.

Slijepčević ima još jednu želju, ono što sanjaju svi sportisti, da učestvuje na Olimpijskim igrama. Kako kaže, zna da je put trnovit, ali da će sve učiniti da dođe do cilja.

– To je visok cilj i zahtijeva puno treniranja i posvećenosti, ali potrudiću se da taj cilj u budućnosti i ispunim. Možda jednog dana i uspijem, jer je streljaštvo sport koji toliko ne zavisi od godina, već od dobrog vida, mirne ruke i uma – rekao je Slijepčević.

Prvak je Republike Srpske i BiH, a osvajao je medalje i na međunarodnim takmičenjima.

– Imao sam dosta uspjeha i na “Valter kupu” u Smederevu, Kupu u Sarajevu te turnir u Beogradu. Cilj mi je da ovakve rezultate pravim u kontinuitetu te osvojim medalju na nekom takmičenju na svjetskom nivou – rekao je Slijepčević.

Budućnost

Ivan Slijepčević je kazao da ima jasnu viziju za budućnost. Jedan je od malobrojnih mladih koji kada postane akademski građanin svoju karijeru želi da gradi u Hercegovini.

– Cilj mi je da kada završim fakultet održavam sportske rezultate, a po završetku fakulteta želio bih da se vratim u Gacko, da živim i radim i da se ozbiljnije posvetim treninzima da bih postigao još bolje rezultate te da znanje prenosim na mlade koji vole ovaj sport – rekao je Slijepčević.

 

Izvod: Glas Srpske, Miloš Vasiljević

The post Strijelac Ivan Slijepčević podjednako uspješan na takmičenjima i fakultetu appeared first on Padrino Vijesti.