Srbija i region tuguju: Ispraćaji stradalih – cvijeće i svijeće na mjestima zločina

U Srbiji je danas treći dan žalosti zbog tragedije u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu i masovnog ubistva u selima u okolini Smedereva i Mladenovca.

Zastave Srbije na institucijama spuštene su na pola koplja, a sve aktivnosti počinju odavanjem pošte nastradalima minutom ćutanja.

Danas će biti sahranjeno troje stradalih u Duboni. Na beogradskim grobljima juče su sahranjena četiri učenika i radnik obezbjeđenja škole na Vračaru. Petorica mladića sahranjena su u Malom Orašju. Dvije ranjene osobe koje su operisane u smederevskoj bolnici su stabilno i njihovo stanje se prati.

U ponedeljak će prvaci i četvrtaci biti u školskom boravku u školi „Vladimir Ribnikar“, a od srijede će se u školu vratiti i ostali đaci. U učionici gde je zločin počinjen nastava se neće održavati do kraja godine.

Za vrijeme dana žalosti je zabranjeno emitovanje narodne i zabavne muzike, odnosno održavanje programa zabavnog karaktera na javnim mestima, a radio-difuzne kuće moraju da prilagode programsku šemu.

U dva tragična događaja u Srbiji poginulo je 17 osoba, od kojih najviše djece.

U Crnoj Gori je danas Dan žalosti, povodom tragičnih događaja u Srbiji.

 

Izvor: RTRS

The post Srbija i region tuguju: Ispraćaji stradalih – cvijeće i svijeće na mjestima zločina appeared first on Padrino Vijesti.