Split uvodi nove kazne za turiste: Za spavanje u parku i drugo neprimjerno ponašanje platićete 300 evra

Splitsko Gradsko veće usvojilo je odluku o javnom redu i miru na području Splita, prema kojoj tokom turističke sezone novčano biti kažnjavani neprimjereni postupci na javnim mjestima.

Prema toj odluci, sa 300 evra biće kažnjavano konzumiranje alkohola na površini javne namjene, vršenje nužde na površinama javne namjene, spavanje u parkovima, na travnjacima, trgovima i drugim površinama javne namjene; konzumiranje hrane ili pića na površini javne namjene i zadržavanje u ugostiteljskim objektima nakon kraja radnog vremena, prenosi portal Index.

Prihvaćen je i amandman da sa 300 evra bude kažnjavano penjanje i sjedenje po spomenicima i spomen pločama, ulaženje, penjanje i/ili kupanje u fontanama i nuđenje i ugovaranje usluge taksi prevoza koja nije unaprijed dogovorena.

Kaznom od 150 evra biće kažnjavano povraćanje na površinama javne namjene, kao i građevinski i instalaterski radovi od 14 do 17 časova i od 22 časa do sedam sati, radi sprečavanja buke.

 

 

Izvor: Top portal

The post Split uvodi nove kazne za turiste: Za spavanje u parku i drugo neprimjerno ponašanje platićete 300 evra appeared first on Padrino Vijesti.