Snažno nevrijeme pogodilo primorje u Crnoj Gori: Ulice pretvorene u rijeke, poplavljen aerodrom

Snažno nevrijeme pogodilo je jutros Crnu Goru. Pojedine ulice u Podgorici i Bečićima su zbog intenzivnih padavina potopljene vodom, a u Herceg Novom je u nekoliko objekata na rivijeri prodrla voda.

Na području opštine Herceg Novi od 10 do 11 sati, prema podacima lokalne Hidrometeorološke stanice, palo je 35 litara kiše po metru kvadratnom.

Prva obilnija kiša donijela je i probleme, pa su, prenosi RTHN, intervenisale komunalne i Služba zaštite i spasavanja, pišu Vijesti.

– U hotelu „Delfin“ u Bijeloj poplavljene su podrumske prostorije i u privatnom objektu u Zelenici. Intervenisali smo na još jednom objektu u Bijeloj a na par mjesta na donjem putu u Kumboru očišćeni su odvodni kanali. Ovo nije ništa novo za nas. Nadamo se da će intezitet kiše oslabiti – kazao je komandir Službe Zlatko Ćirović.

Bujice su na više mjesta poplavile saobraćajnice u Tivtu, a voda je prodrla u više privatnih kuća i objekata pa su na terenu i ekipe tivatskih vatrogasaca.
Krov terminalne zgrade na Aerodromu Tivat je počeo da prokišnjava, a udar groma u jednu privatnu kuću u Radovićima uzrokovao je izbijanje manjeg požara.
Nevrijeme i udari gromova prouzrokovali su i probleme u napajanju električnim energijom, pa je trenutno veći dio Tivta bez struje.

 

 

Izvor: Glas Srpske

The post Snažno nevrijeme pogodilo primorje u Crnoj Gori: Ulice pretvorene u rijeke, poplavljen aerodrom appeared first on Padrino Vijesti.