„Servirali su vam potpuno iskustvo“ Amerikanac naručio kafu u Bosni i Hercegovini, pa ostao zatečen

Audrea i Hari, američki su par koji putuje po svijetu od 2014. godine, i o zgodama i nezgodama redovno obavještavaju pratioce na društvenim mrežama.

Na njihovom profilu je istaknuto kako su obišli više od 60 zemalja na sedam kontinenata. Ipak, jedna objava iz Bosne i Hercegovine privukla je posebnu pažnju.

– Naručili smo kafu u Bosni. Evo šta smo dobili –  stoji u opisu njihove fotografije, sa koje su pratioci prepoznali da se radi o travničkom odmaralištu Plava voda.

Iznenađene turiste tako je zatekla činjenica da im je uz tradicionalno serviranu bosansku kafu, poslužen i rahat lokum, voda, ali i cigareta i šibice.

 

Na kraju je ova objava odskočila od brojnih drugih na njihovoj stranici, prikupivši za dva dana skoro 60.000 reakcija i blizu 4.000 komentara, prenosi N1.

“Servirali su vam potpuno iskustvo”; “Osim toga, dobili ste i ljubaznost i toplotu duše koju Bosanci i Hercegovci imaju”, samo su neki od nekoliko hiljada natpisa koji se nižu ispod fotografije.

Ujedno, pojedini su turiste uputili i da se takvo iskustvo može nazvati i samo jednom riječju – “merak”.

The post „Servirali su vam potpuno iskustvo“ Amerikanac naručio kafu u Bosni i Hercegovini, pa ostao zatečen appeared first on Padrino Vijesti.