Šeranić: Bolnica u Nevesinju po znanju, stručnosti među najboljim ustanovama Srpske

Nakon razgovora sa opštinskim rukovodstvom i obilaska Doma zdravlja, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić posjetio je danas i Bolnicu Nevesinje.

 

Za ovu zdravstvenu ustanovu rekao da je po znanju, stručnosti i raznovrsnosti usluga koje pruža zajedno sa stručnjacima iz okruženja među najboljim ustanovama Republike Srpske i šire.

Najavio je da Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite sa Bolnicom Nevesinje planira dugoročan projekat razvoja palijativne njege koji predviđa da nevesinjska zdrvstvena ustanova pruža ovu vrstu zdravstvene usluge za južni i istočni dio Republike Srpske, dok bi za sjeverni i zapadni dio te usluge obavljala bolnica u Gradišci.

„Bolnica ima adekvatan prostor, s tim da je potrebno obezbijediti i odgovarajući kadar i jednu subspecijalizaciju iz oblasti intezivne medicine odnosno intezivnog nehirurškog liječenja“, rekao je Šeranić.

Na sastanku je razgovarano i o razvoju patologije što je sa aspekta hirurškog i ginekološkog dijela neophodno samoj bolnici, kao i o proširenjima kapaciteta pedijatrije.

„Ovo je bolnica koja radi dobro, pruža dobre i kvalitetne usluge, a o tome svjedoči mnogo zadovoljnih pacijenata i bolnica koja finansijski dobro stoji“, zaključio je Šeranić.

Direktor Bolnice Nevesinje Velibor Milivojević rekao je da deset godina funkcionisanja u novom objektu predstavlja krunu uspjeha ranijeg rada bolnice koja postoji mnogo duže. On je naglasio da se danas mogu pohvaliti zadovoljnim pacijentima ne samo iz Republike Srpske već iz čitavog regiona.

„U našim nastojanjima da zadržimo trend kvalitetnog pružanja usluga Ministarstvo zdravlja RS i Vlada RS uvijek nam stoje raširenih ruku i podržavaju sve ono što predlažemo“, dodao je Milivojević.

LJiljana Lemez iz Istočnog Sarajeva, ljekar u penziji, u Nevesinju se našla u ulozi pacijenta. Došla je radi operativnog zahvata i za ljekare i sestre ima samo riječi hvale.

„ Ovdje sam radi operativnog zahvata, prezadovoljna sam uslugom, sve je odlično i sve pohvale za nevesinjsku bolnicu, poručila je Lemez.

Izvor: Radio Nevesinje

The post Šeranić: Bolnica u Nevesinju po znanju, stručnosti među najboljim ustanovama Srpske appeared first on Padrino Vijesti.