Sedam modnih pravila uz koja ćete uvijek izgledati skupo i otmeno

Odjeća ne čini čovjeka, ali može mnogo toga da kaže o njemu. Izbor odjeće može učiniti da izgledamo veoma otmeno, dok s druge strane u istoj možemo izgledati veoma „jeftino“.

Najstroža modna kritičarka Ana Vintur istakla je jasno pravilo kojeg bi svi trebalo da se držimo kako ne bismo upali u zamku i izgledali degutantno. Međutim, uz samo nekoliko pravila možete svaku kombinaciju podići na viši nivo i izgledati otmeno u svakoj prilici.
Nošenje odgovarajuće odjeće

Ovo je jedno od najvažnijih pravila, a svodi se na to da treba naći odjeću i stil koji pristaju našem obliku tijela. Modni stručnjaci sugerišu da se poslužite uslugama krojača ako siluetu pojedinih odjevnih komada sami ne možete prilagoditi.

Prevelika odjeća može se korigovati i raznim pojasima i kaiševima, a izgledaće veoma moderno i ležerno. Takođe, trebalo bi izbjegavati previše usku odjeću jer ističe svaki dio tijela, poseno ukoliko imamo višak kilograma.

Nakit

Nakit svaku kombinaciju diže na viši nivo, ali svakako ne treba preterivati. Ukoliko niste sigurni u izbor nakita, vodite se parolom: „Manje je više“, što bi značilo da diskretniji nakit izgleda mnogo otmenije.

Investiranje u dobru obuću

Dobra obuća je više od pola odrađenog posla, pa ne treba žaliti kada je ista u pitanju. Osim toga, veoma je isplatljiva investicija budući da možemo da je nosimo i više godina, posebno ako je dobrog kvaliteta.

Crna boja

Cenovno pristupačni komadi u tamnim bojama, a posebno u crnoj, u većini slučajeva izgledaju puno bolje od sličnih komada u svjetlijoj paleti boja jer su manji nedostaci manje uočljivi.

 

Pazite na stanje svoje odjeće

Obuća iznošenog izgleda, labave nitne, dugmad na džemperu ili mrlje na pantalonama nijednom stajlingu neće dati skupocjen izgled. Pazite da sve što nosite izgleda čisto i u dobrom stanju kako biste izbjegli jeftin utisak.

Obavezno peglanje

Obratite pažnju da stvari koje nosite uvijek budu ispeglane, tako ćete izgledati uredno.

 

Odgovarajuće donje rublje

Odjevne kombinacije u kojima se nazire grudnjak ili gaćice ispod majice i pantalona nikada neće rezultirati skupocjenim utiskom, stoga se pazite da silueta odjeće nije „uzurpirana“ onime što nosite ispod nje.

 

Izvor: Glas Srpske

The post Sedam modnih pravila uz koja ćete uvijek izgledati skupo i otmeno appeared first on Padrino Vijesti.