Samit energetike u Trebinju prilika za predstavljanje potencijala Srpske

Samit energetike „SET Trebinje 2023“, koji će biti održan od 22. do 24. marta, je značajan regionalni događaja i prilika da se predstave potencijali energetskog sektora Republike Srpske, izjavio je direktor „Elektrokrajine“ Dragan Čavić.

Čavić je istakao da SET predstavlja odličnu priliku da brojnim eminentnim učesnicima iz zemlje i inostranstva budu predstavljeni potencijali „Elektroprivrede Republike Srpske“ i energetskog sektora Srpske.

Ovo je prilika, dodao je, i za uspostavljanje poslovnih kontakata i saradnje s ciljem realizacije novih investicija i uvođenja savremenih tehnologija u ovu izrazito važnu privrednu oblast.

– Sve se to može samo pozitivno odraziti na poslovne procese `Elektroprivrede Republike Srpske`, posebno na investicije u oblasti obnovljivih izvora energije u Srpskoj – rekao je Čavić za Srnu.

On je naveo da će predstavnici „Elektrokrajine“ i ovaj put učestvovati na SET-u i pružiti doprinos u realizaciji novih ideja i projekata sa zajedničkim ciljem – razvoja energetskog sektora Republike Srpske.

Samit energetike biće održan u organizaciji „Elektroprivrede Republike Srpske“, grada Trebinja i kompanije „SET“ Trebinje, pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srpske i Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara.

Za Samit se do sada prijavilo više od 460 učesnika, a ovogodišnji slogan je „Energetska stabilnost zapadnog Balkana“.

 

 

Izvor: RTRS

The post Samit energetike u Trebinju prilika za predstavljanje potencijala Srpske appeared first on Padrino Vijesti.