Prvenstvo BiH u čirlidingu: „Lets densu“ 17 godina

Nevesinje i Čirliding i plesni klub „Lets dens“ danas su bili po prvi put domaćini Čirliding prvenstva BiH.

Takmičenje je održano pod okriljem Čirliding saveza BiH i Olimpijskog komiteta BiH, a pokrovitelj manifestacije bila je Opština Nevesinje.

Takmičenje je otvorio načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović, poželjevši dobrodošlicu i mnogo uspjeha takmičarima. Učesnike i publiku pozdravila je i predsjednica Čirliding saveza BiH Nikolina Čolak.

Takmičenje u akrobatskom sportu okupilo je osam klubova. Nastupili su Plesni i čirliding klub „Erigo-D“ Mostar, Hrvatski čirliding klub „Široki“, Čirliding i plesni klub „Vi dens“ Gacko, Hrvatski čirliding klub „Ljubuški“, Čirliding i plesni klub „Heo“ Bileća, Čirliding klub „Ledinac“, Plesni i čirliding klub „Erigo-D“ Čapljina i Čirliding i plesni klub „Lets dens“ Nevesinje.

Najviše uspjeha u čirlidingu imao je Hrvatski čirliding klub „Široki“, dok je u izvođenjima performansa najuspješniji bio Plesni i čirliding klub „Erigo-D“ Mostar.

Nevesinjke su osvojile osam zlatnih, sedam srebrnih i dvije bronzane medalje.

Najasjajnija odličja i titule državnih prvaka zaslužili su kadetski „čir“ tim, juniorski „pom-pon“ i „hip-hop“ tim, duo Aleksandra Vučković i Tamara Lojpur u slobodnom „pom“ stilu, duo Bojana Petković i Aleksandra Vučković u „hip-hopu“ i Una Duka, Ivana Bratić i Nataša Tamindžija u solo nastupima.

Prvenstvo su sudili međunarodne sudije Svjetske čirliding federacije u sastavu: Lana Hukman Šahović i Danijela Licitar iz Hrvatske, Balaž Кiš iz Mađarske i Valeria Skardamaglia iz Italije.

 

Izvor: Radio Nevesinje

The post Prvenstvo BiH u čirlidingu: „Lets densu“ 17 godina appeared first on Padrino Vijesti.