Proglašeni najbolji sportisti Nevesinja u 2022. godini

U Domu kulture „Nebojša Glogovac“ večeras je održana tracicionalna manifestacija izbora najboljih sportista Nevesinja u 2022. godini. Sportsko-zabavno veče proteklo je u lijepoj atmosferi uz podjećanja na uspjehe nevesinjskih sportista, od onih najmlađih pa do seniora.

Кomisija sastavljena od javnih radnika za najboljeg sportistu Nevesinja u 2022. godini izabrala je rukometaša Hercegovine Darka Dragovića, dok je najuspješniji mladi sportista iz reda juniora, kadeta i pionira kik bokserka Veleža Jana Đerić.

Dragović je prestižno opštinsko priznanje zaslužio briljantnim nastupima za Rukometni klub „Hercegovina“ koji je prošle godine osvojio titulu prvaka Republike Srpske. U šampionskoj sezoni bio je najbolji strijelac ekipe. Stameni bek je sa odličnim partijama nastavio i u Premijer ligi BiH.

Jana Đerić je imala blistavu sezonu u kojoj se popela na svjetski tron u juniorskoj konkurenciji. Objedinila je i titule prvaka Balkana, Srbije i BiH u disciplini К1. Predsjednik RS Milorad Dodik trofejnu Nevesinjku je odlikovao Medaljom zasluga za narod, a izabrana je i među deset najperspektivnijih sportista Republike Srpske.

Epitet nade godine ponijeli su karatistkinja Simona Savić, odbojkašica Olga Mučibabić, fudbaler Đorđe Čovilo, rukometaš Nikola Кovačić, košarkaš Aleksa Šarenac, kik bokser Vukašin Кovač, šahistinja Andrea Jonlija i članica Škole sporta „Šampion“ Darija Mihić.

Na večerašnjoj svečanosti uručena su i dva posebna priznanja: Fudbalskom klubu „Velež“ za doprinos razvoju i unapređenju sporta povodom 90 godina fudbala u Nevesinju i Organizacionom odboru Memorijalnog turnira „Mišo Tamindžija“ za razvoj sporta i njegovanje kulture sjećanja povodom 30 godina održavanja turnira.

Tradicionalnu manifestaciju Izbor najboljeg sportiste organizovala je Opština Nevesinje.

Načelnik opštine Milenko Avdalović izrazio je zadovoljstvo postignutim rezultatima nevesinjskih sportista i sportskih kolektiva, naglasivši da su se ravnopravno nosili sa klubovima iz mnogo većih sredina. On je istakao da Opština izdvaja značajna sredstva za finansiranje sporta i da će to raditi i u budućnosti.

U zabavnom dijelu manifestacije nastupile su članice Čirliding i plesnog kluba „Lets dens“ i etno grupa „Sveti Dimitrije“.

 

 

Izvor: Radio Nevesinje

The post Proglašeni najbolji sportisti Nevesinja u 2022. godini appeared first on Padrino Vijesti.