Predložen pritvor za predsjednika Opštine Budva

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore predložilo je pritvor do 30 dana za predsjednika Opštine Budva, Mila Božovića.

Odluku o prijedlogu tužilaštva, donijeće sudija za istragu Višeg suda u Podgorici.

Božović je uhapšen juče u akciji Specijanog policijskog odjeljenja. On je uhapšen u porodičnoj kući, a pretresen je i njegov kabinet u Opštini Budva, javila je „TVCG“.

Portparol SDT i tužilac Vukas Radonjić je rekao da se Božoviću na teret stavlja krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i tri krivična djela: neovlašćenja proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović izjavio je danas da se pokazalo tokom godina da bilo kakvi pritisci na taj politički savez ne daju rezultate.

„Pokazalo se više puta ovih godina da pritisci na DF, spolja ili iznutra, ne daju rezultate. Zato je važno, ako se neko iznova odlučio na obračun sa DF, da taj zna da je krenuo na one koji se nikad neće povući i kojima je borba za pravdu suština politike“, kazao je Vučurović.

Kako kaže, to su valjda do sada naučili i kriminalci, kao i oni iz korumpiranog državnog aparata, policije, sudstva, tužilaštva, koji služe nekoj politici, domaćoj ili stranoj.

„Stojimo uz svakog našeg čovjeka, stojimo uz Mila Božovića“, zaključio je Vučurović, prenijeli su podgorički mediji.

Predsjednik Opštine Budva Milo Božović uhapšen je juče, a na teret mu se stavlja krivičnog djelo navodnog stvaranja kriminalne organizacije i tri krivična djela: neovlašćenja proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Njemu je juče određen tužilački pritvor do 72 sata, a SDT je danas predložilo određivanje pritvora do 30 dana.

 

 

Izvor: Nezavisne

The post Predložen pritvor za predsjednika Opštine Budva appeared first on Padrino Vijesti.