Poledica na putevima u višim predjelima, povećana opasnost od odrona

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH zbog izrazito niske temperature poledica je moguća na svim vlažnim lokalitetima, posebno u višim predjelima i preko planinskih prevoja.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske vozačima skreću pažnju i na povećanu opasnost od odrona na dionicama u usjecima, a u kotlinama na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle.

Na putevima gdje su u toku radovi obavezno je poštovanje privremene signalizacije koja reguliše saobraćaj.

Izmjene u saobraćaju su na mjestima izvođenja radova, na putnim pravcima Prijedor – Kozarac zbog izgradnje auto-puta, zatim Gradiška – Nova Topola – Klašnice, Brod na Drini (Foča) – Hum (Šćepan Polje).

Zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na petlji Johovac.

Izmjena režima saobraćaja je i na petlji Rudanka, zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Režim saobraćaja izmijenjen je i u tunelima Čiljegovići na putu Lapišnica – Ljubogošta i Sijeračke stijene na putu Dobro Polje – Miljevina.

Na magistralnom putu Gradiška – Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta vozi se usporeno.

Zbog oštećenja mostova preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Izmjene u saobraćaju su i na putevima Stari Ugljevik – Glavičice, Foča – Goražde u Filipovićima i Ukrina – Gornja Vijaka.

Vangabaritni prevoz kreće se putnim pravcem Stanić Rijeka-granični prelaz Brod, pa se vozačima savjetuje da voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Vangabaritni prevoz kreće se putnim pravcem Stanić Rijeka – granični prelaz Brod, pa se vozačima savjetuje da voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona, na nadvožnjaku na dionici magistralnog puta Klašnice dva – Šargovac u mjestu Trn, radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika u saobraćaju.

Na području FBiH sporije zbog radova saobraćaj se odvija na magistralnim putevima Jajce – Donji Vakuf u tunelu Skela i Mostar – Stolac.

Na magistralnom putu Livno – Šuica učestali su izlasci divljih konja na kolovoz.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

 

 

Izvor: Srpska Info

The post Poledica na putevima u višim predjelima, povećana opasnost od odrona appeared first on Padrino Vijesti.