Poklon Banjaluke Bileći na radost svih ljubitelja kuglanja

Grad Banjaluka poklonio je Opštini Bileća i Kuglaškom klubu „Hercegovac“ kuglanu sa četiri staze, čime će cijela Hercegovina dobiti bolje uslove za treniranje i ostvarivanje odličnih rezultata u ovom sportu.

Gradonačelnik Draško Stanivuković poručio je kako je Grad, zajedno sa predstavnicima Sportskog centra „Borik“, realizovao nešto što je bitno i važno, ne samo za Bileću, nego i za cijelu Hercegovinu.

– Banjaluka ima modernu, savremenu kuglanu, imamo kvalitetnu infrastrukturu. Prostor gdje je bila kuglana sa četiti trake, koju doniramo Bileći, pretvorićemo najsavremeniju teretanu, a ova kuglana će usrećiti nekog drugog. Dobio sam informaciju da kuglanje kao sport cvjeta, a Banja Luka kao najveći grad nema odgovornost samo prema sebi, nego i prema cijeloj Republici Srpskoj. Zbog toga smo odlučili da ovu kuglanu doniramo upravo Bileći, kao mali znak pažnje, podrške i razumijevanja – rekao je Stanivuković.

Dodao je da je cijela Hercegovina poznata po ovom sportu, te da je uvjeren da će kuglana biti od velike koristi.

Podsjetio je da Banjaluka mnogo ulaže u sportsku infrastrukturu, te da će naš grad uskoro dobiti dvoranu na Laušu, dvoranu borilačkih sportova, kao i dvoranu uz Park Mladen Stojanović.

Načelnik Opštine Bileća, Veselin Vujović iskoristio je priliku da zahvali gradonačelniku Stanivukoviću i gradskoj administraciji na ovoj, za njih izuzetno vrijednoj donaciji.

– Želim da zahvalim u ime svih građana Bileće i u svoje ime gradonačelniku Stanivukoviću, koji je omogućio da ova kuglana sa četiri staze dođe u naš grad. Ona će nam puno značiti, posebno našim sportistima, našim kuglašima u cijeloj Hercegovini, jer nikada nismo imali nešto ovakvo. U narednom periodu imaćemo bolje uslove da se naši kuglaši pripremaju za sva takmičenja – naglasio je on.

Predsjednik Kuglaškog kluba „Hercegovac“ Željko Samardžić istakao je kako je ovo san koji su sanjali više od dvadeset godina.

– Želim da zahvalim ovim ljudima koji ispunjavaju san koji naš klub sanja proteklih 20 godina. Znate u kakvim problemima je Bileća, ali naš načelnik je ipak smogao snage da krenemo u realizaciju ovog projekta. Imamo izuzetno bogatu istoriju, a dobijanjem ove kuglane naš klub će početi da piše jednu novu istoriju – istakao je on.

Direktor Sportskog centra „Borik“, Nenad Talić poručio je kako je primarni cilj da svi sportisti imaju jednake uslove za treniranje, a sve kako bi ostvarili što bolje rezultate.

– Gradonačelnik je spomenuo da pravimo najsavremeniju teretanu, koju dosada nismo imali. Želja nam je da svi sportisti imaju jednake uslove za što bolje rezultate. Drago nam je da će Hercegovina sada dobiti kuglanu, koja će im omogućiti odlične uslove za razvoj kuglanja, a koju će moći da koriste i druge opštine u Hercegovini – naglasio je Talić.

 

Izvor: SrpskaInfo

The post Poklon Banjaluke Bileći na radost svih ljubitelja kuglanja appeared first on Padrino Vijesti.