Peradari pozivaju na oprez: Odleđena piletina iz Turske prodaje se kao „svježe“ meso

U Bosnu i Hercegovinu juče je ušlo osam kontejnera smrznutog pilećeg filea iz Turske, saopštili su Udruženje peradara FBiH.

Podstaknuti ranijim praksama, opravdano smo zabrinuti da je pomenuta količina zaleđenog mesa prošla proces odleđavanja i da se, potom, našla na prodajnim mjestima gdje se prodaje kao “svježe meso”. Osim što je riječ o nelojalnoj konkurenciji koja predstavlja udar na domaću proizvodnju, prvenstveno je riječ o nezakonitim radnjama koje su opasne po zdravlje ljudi – saopštili su iz ovog udruženja.

 

Peradari iz pozivaju nadležne inspekcije i institucije da pojačaju kontrole i zaštite zdravlje građana BiH, kao i istinske proizvođače koji, kako naglašavaju, zbog ovakvih praksi nestaju.

– Pozivamo i cjelokupnu javnost da, u susret prazniku rada i povećanoj konzumaciji mesa, povede računa pri odabiru proizvođača. Pri odabiru proizvođača, edukujte se posjeduje li proizvođač farme za uzgoj, klaonicu itd. Ukoliko je odgovor “ne”, vjerovatnost je da je pred vama meso iz Turske, koje nije svježe – navodi se u saopštenju.

 

 

 

Izvor: Srpska info

The post Peradari pozivaju na oprez: Odleđena piletina iz Turske prodaje se kao „svježe“ meso appeared first on Padrino Vijesti.