Ovo mesto u našem komšiluku ponovo je među najlepšim destinacijama sveta

Travel+Leisure magazin je na osnovu glasova svojih čitalaca napravio listu najlepših destinacija sveta. Među 50 najlepših se našlo i jedno ostrvo iz našeg regiona, iz Hrvatske.

Hvar se ponovo našao među najboljim destinacijama sveta. Ugledni američki časopis Travel+Leisure visoko je pozicionirao ostrvo Hvar na listu najboljih destinacija koje treba posetiti u 2023. godini, navodi portal Total Croatia.

Magazin navodi da je na Hvaru moguće upoznati bogatu istoriju i kulturu zemlje, uživati u poznatoj hvarskoj gastronomiji, kao i odsesti u vrhunskom smeštaju. Osim toga, ova destinacija je odlična za posetu tokom cele godine. Hvar ima topla leta i blage zime, i spada u najsunčanija ostrva u Hrvatskoj, s više od 2.800 sunčanih sati godišnje.

Grad Hvar ima šta da ponudi turistima. Iako ga nazivaju ostrvom vina i lavande, Hvar ima izuzetno bogato kulturno-istorijsko nasleđe. Hvar zaista ima sve, očuvanu prirodu, mirne uvale sa čistim morem, ali i odlične domaće delicije. Sve ovo svakako preporučuje ostrvo putnicima, a nije ni čudo što je Hvar više puta svrstan među najbolje svetske destinacije.

Izvor: B92

The post Ovo mesto u našem komšiluku ponovo je među najlepšim destinacijama sveta appeared first on Padrino Vijesti.