Ovih 6 namirnica će vam pomoći da brže izgubite kilograme

Postoji mnogo načina na koje možete uštedjeti novac kupujući hranu i držati se zdrave ishrane.

Ovih nekoliko namirnica vrlo su pristupačne, a pomoći će vam u procesu mršavljenja.

Grčki jogurt

Studija o tome kako je dijeta povezana s debljanjem pokazala je da je svaka dnevna porcija jogurta spriječila 0,82 kilograma debljanja.

Zbog visokog sadržaja proteina, jogurt može učiniti da se osjećate sito duže na isti način na koji to čine izvori proteina na bazi mesa. Samo pazite da ima malo dodatog šećera.

Zobene pahuljice

Zobene pahuljice bogate su vlaknima i dokazano smanjuju holesterol, dajući zdravlje vašem srcu. Oni takođe mogu duže zadržati osjećaj sitosti.

Ali trebali biste izbjegavati instant zob ili bilo koja pakovanja s dodatkom šećera.

Umjesto toga dodajte svoj zaslađivač kada jedete kašu, ali umjesto šećera dodajte med ili začine, poput cimeta ili muškatnog oraščića.

Smeđa riža

Učili su nas da izbjegavamo karbonu hranu ako želimo da izgubimo masnoću. Jedenje smeđe riže zapravo može pomoći da smršate.

Jedna studija istraživača sa Harvarda pokazala je da ljudi koji jedu dvije ili više porcija smeđe riže sedmično mogu smanjiti rizik od razvoja dijabetesa tipa 2 za oko 10 odsto.

Još jedan od Brigham and Women’s Hospital i Harvard Medical School otkrio je da žene koje konzumiraju više žitarica bogatih vlaknima imaju manju težinu od onih koje nisu.

Grah

Konzumiranje puno mahunarki kao što su grah, leća i slanić jedan je od najvećih prehrambenih pokazatelja da li ćete doživjeti duboku starost, tvrde istraživači.

Grah u svim svojim varijantama bogat je izvor proteina, vitamina i minerala, složenih ugljikohidrata i vlakana, plus ima malo masti i soli i jeftin je za kupovinu.

Istraživanje iz Journal of the American College of Nutrition otkrilo je da oni koji jedu grah imaju 23 odsto manje šanse da dobiju na težini i da imaju 22 odsto manji rizik od pretilosti.

Konzervisana tuna

Konzervisana tunjevina je jeftina hrana bogata proteinima i odličan izvor Omega-3, zdravih masti koje mogu pomoći u funkcionisanju mozga i popravljanju naših ćelija.

Jabuke

Svi se ohrabrujemo da jedemo voće kao dio naših pet dnevno, ali neke vrste mogu bit skupe ili bogate fruktozom.

Guru za mršavljenje nedavno je upozorio da ne jedete mango, ananas i dinju zbog visokog sadržaja šećera. Ali zeleno je dao za jabuke, kruške i bobičasto voće, prenosi Klix.

Jabuke sadrže manje kalorija od mnogih drugih vrsta voća i mogu pomoći u gubitku težine tako što ćete se duže osjećati sitima. Konzervisano voće takođe može biti dobar način da unesete voće u vašu ishranu, uštediće vam novac, a takođe će trajati duže od svježeg.

 

 

Izvor: Srpska Info

The post Ovih 6 namirnica će vam pomoći da brže izgubite kilograme appeared first on Padrino Vijesti.