Ove stvari treba da očistite i sredite prije jeseni

Proljeće je sinonim za čišćenje, ali i kasno ljeto je odličan trenutak za veliko spremanje. Lagano će početi da se gomilaju druge stvari u hodnicima i po sobama kao što su blatnjave čizme i jakne, a treba i raščistiti prostorije koje se greju kako bismo maksimizovali protok toplog vazduha.

Predmeti kojih ćete se možda morati riješiti su lični za vas i vaše domaćinstvo, ali kao što Viki Silvertorn, profesionalni organizator kaže, jesen je sezona za opuštanje, jer vreme postaje hladnije, a teško je da se zaista opustite u neurednoj, pretrpanoj kući.

1. NERED U KUPATILU

Nova sezona je odlično vreme da uklonite kreme za sunčanje, sprejeve protiv buba i stare toaletne potrepštine kako biste imali dovoljno prostora za proizvode koje zaista koristite. Napravite kontrolnu listu za čišćenje kupatila koja će vas voditi.
Među stvarima koje se ne smeju čuvati u kupatilskim ormarićima su sredstva za negu kože sa isteklim rokom trajanja, šminka i bilo šta što zapravo ne koristite. Viki Silvertorn preporučuje da sve izvadite i rasporedite u kategorije kako biste mogli da pregledate šta imate i da sve očistite.
Dvaput proverite rok upotrebe na starim toaletnim potrepštinama i kozmetičkim proizvodima. Na poleđini ćete pronaći simbol koji ukazuje koliko dugo nakon otvaranja treba da ga čuvate. Sve zastarele proizvode treba isprazniti i reciklirati.
Potreban vam je samo jedan od svakog proizvoda, a potencijalno i jedan rezervni i izbegavajte da gomilate veliki broj istih stvari.

2. HRANA KOJOJ JE ISTEKAO ROK U OSTAVI

Dobra je ideja da organizujete ostavu dok prelazimo sa vrućih letnjih meseci na hladnije i svežije vreme, tako da uvek imamo pri ruci zalihe koje su nam potrebne kada kuvamo jesenja i zimska jela.
Isto važi i za vaš frižider i zamrzivač.

3. NERED U DVORIŠTU I ŠUPI

Raščišćavanje dvorišta, bašteili šupe samo će postajati sve manje privlačno kako dani budu kraći i temperatura padne, pa sve vreme koje imate sada provedite uređujući ostavu, alate, pribor za roštilj, nameštaj i baštenske dodatke. Uklonite sve što je polomljeno ili zarđalo je jedan od zadataka održavanja koji treba da obavite da biste pripremili svoj dom za jesen.
Pročešljajte sve stvari u dvorištu i razmislite o tome šta ste iskoristili i da li postoji nešto što mislite da ne biste želeli da upotrebite do sledećeg leta.

4. ODEĆA

Zatim, vreme je da iskreno pogledamo naše ormane i stvari koje nismo dugo nosili. Razmislite o doniranju ili odbacivanju letnje odeće, kupaćih kostima i obuće koje ove godine nisu ugledale svetlost dana, jer su velike šanse da će tako biti i sledećeg leta.
Možda ćete morati da kupite neke dodatne korpe za skladištenje unapred da biste olakšali proces raščišćavanja i sređivanja. Razmislite o velikim vakumskim zapečaćenim kesama za svoju letnju odeću ako imate ograničen prostor.

5. SEZONSKI DEKOR

Razmišljajte unapred i o praznicima! Izvadite kutije sa ukrasima i rešite se svega što je polomljeno ili što vam se jednostavno više ne sviđa, prenosi Sensa.

 

 

Izvor: Seansa

The post Ove stvari treba da očistite i sredite prije jeseni appeared first on Padrino Vijesti.