Otvoren Prvi međunarodni memorijalni plivački miting “Ana Čučković”

U trebinjskom Zatvorenom bazenu juče je svečano otvoren Prvi međunarodni memorijalni plivački miting “Ana Čučković”. Na mitingu je prijavljeno 414 takmičara iz 20 klubova iz FBiH, Srbije, Crne Gore, Ukrajine i Republike Srpske.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je napomenuo da je bila zajednička inicijativa Grada Trebinja i porodice Čučković o održavanju mitinga.

“Znamo svi kakvi su bili Anini rezultati u i to se ne smije zaboraviti. Ovako se podsjećamo na njene rezultate, ali šaljemo i poruku ostalim plivačima, vaterpolistima, sportistima, jer svi oni koji postižu dobre rezultate su i promoteri Trebinja. Grad Trebinje je podržao ovaj miting i u narednom periodu ćemo biti puna podrška sportistima”, kazao je gradonačelnik Ćurić.

Prije početka mitinga održana je mala svečanost, na kojoj su dodijeljene zahvalnice pojedincima i kolektivima koji su pomogli oko izgradnje bazena. Među njima je bila i nekadašnja trebinjska plivačica Rajka Kebeljić.

“Neka svi mladi plivači nastave Aninim mstopama, a ima ih dosta. Mi stari plivači puno se razlikujemo od ovih generacija, a bili smo kao jedna porodica. Bilo je divno, nismo imali ništa, ali smo imali ljubav i volju za ovaj grad i ljude”, rekla je Kebeljić.

Otac Ane Čučković, Zoran koji je i predsjednik Plivačkog kluba “Leotar” istakao je da je ovo Anina pobjeda i sav teret organizacije je lagan u odnosu na ono što je zaslužila.

„Ovo je Anina pobjeda, svjetlost, koja zrači na svakom koraku i njenih 726 medalja, to sa ponos kažem, jer je 120 plivača iz Trebinja prijavljeno na ovom turniru. U temelje ovog bazena, svih uspjeha, starih plivača njene medalje ugrađene su u ovaj bazen”, rekao je Čučković.

Organizator mitinga je PK “Leotar” uz podršku Grada Trebinja.

 

 

Izvor: Top portal

The post Otvoren Prvi međunarodni memorijalni plivački miting “Ana Čučković” appeared first on Padrino Vijesti.