Otežan saobraćaj u sjevernim i zapadnim krajevima

U zapadnim i sjevernim krajevima Republike Srpske i FBiH saobraćaj se odvija otežano i usporeno zbog snijega, a u ostalim predjelima kolovozi su pretežno mokri i klizavi.

Vozačima iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske skreću pažnju i na povećanu opasnost od odrona na dionicama u usjecima, a u kotlinama na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle.

Zbog radova na magistralnom putu Gradiška – Nova Topola – Klašnice, i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan – Nova Topola izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Režim u odvijanju saobraćaja izmijenjen je na spoju magistralnih puteva Gradiška – Nova Topola i Čatrnja – Gradiška zbog radova na izgradnji kružne raskrsnice.

Zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Јohovac do Vukosavlja izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na petlji Јohovac.

Izmjena režima saobraćaja je i na petlji Rudanka, zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na putnom pravcu Brod na Drini /Foča/ – Hum /Šćepan Polje/, kao i u tunelima Čiljegovići na putu Lapišnica – Ljubogošta i Sijeračke stijene na magistralnom putu Dobro Polje – Miljevina.

Na magistralnom putu Gradiška – Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta vozi se usporeno.

Zbog oštećenja mostova preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i rijeke Јablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Izmjene u saobraćaju su i na putevima Stari Ugljevik – Glavičice, Foča – Goražde u Filipovićima i Ukrina – Gornja Vijaka.

Na području FBiH kolovozi su zasniježeni, posebno na putevima na području Unsko-sanskog kantona, kao i na širem području Srebrenika, Gradačca, Olova i Kladnja.

Zbog radova na magistralnom putu Јablanica – Mostar saobraćaj se kod restorana „Zdrava voda“ odvija naizmjenično jednom trakom u dužini od 150 metara.

Sporije zbog radova tokom dana saobraćaj se odvija i na ulazu u Stolac iz smjera Mostara, kao i na skretanju za Orahovicu na području Konjica.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Zbog loših vremenskih uslova u Hrvatskoj na graničnom prelazu Izačić zabranjen je saobraćaj za teretna vozila teža od 3,5 tona.

 

 

Izvor: ATV

The post Otežan saobraćaj u sjevernim i zapadnim krajevima appeared first on Padrino Vijesti.