Otežan saobraćaj na većini puteva, na nekim dionicama u prekidu zbog izlivanja vode

Na većini puteva u Republici Srpskoj i FBiH saobraćaj se zbog nepovoljnih vremenskih uslova, mokrih i klizavih kolovoza i povećane opasnosti od odrona i klizišta odvija otežano, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMS) Srpske.

Zbog izlivanja vode na kolovoz, u prekidu je saobraćaj na dionici regionalnog puta Blagaj Japra-Budimlić Japra u mjestu Suhača.

Na regionalnom putu Razboj – Rudanka, na prevoju Ljeskove vode, otežan je saobraćaj zbog pojave klizišta. Postavljena je vertikalna saobraćajna signalizacija, a saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom kolovoznom trakom.

Zbog izlivanja vode na kolovoz obustavljen je saobraćaj na putevima na širem području Kulen Vakufa i to dionicama Kulen Vakuf-Martin Brod, Orašac-Ćelije i Kulen Vakuf-Klisa

Zbog minerskih radova na magistralnom putu Sarajevo-Foča, dionica Trnovo-Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice, dolaziće do povrmene obustave saobraćaja od 11 i 15 časova u trajanju od dva puta po pet do sedam minuta.

Na istom magistralnom putu, ali na dionici Dobro Polje-Miljevina, zbog radova na sanaciji klizišta, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Saobraćaj se zbog sanacije klizišta na dionici magistralnog puta Foča-Goražde u mjestu Filipovići odvija otežano, jednom trakom, a izmjene su i na putu Rudice-Novi Grad gdje je u toku izgradnja biciklističke i pješačke staze.

Na magistralnom putu Brčko-Bijeljina i na regionalnom putu Stari Ugljevik-Glavičice u rejonu Glinja saobraćaj se odvija usporeno uz povremene kratkotrajne prekide. Usporen saobraćaj zbog radova i na dijelu magistralnog puta Žegulja-Ljubinje, dionica Podvrsnik-Ljubinje.

Režim u odvijanju saobraćaja izmijenjen je zbog radova na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Vrba u tunelu Čemerno.

Izmjene su i na putnim pravcima Prijedor-Kozarac zbog izgradnje auto-puta, zatim Gradiška-Nova Topola-Klašnice, Brod na Drini (Foča)-Hum (Šćepan Polje), kod Doboja gdje je u toku gradnja auto-puta, kao i na dionici magistralnog puta Stari Majdan-Banjaluka-Rudarska.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta vozi se usporeno, kao i na putu Stari Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika.

 

Zbog oštećenja mostova preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Deminiranje terena odvija se na regionalnom putu Podnovlje-Polje, kod deminerskog gradilišta “Gornji Božinci” zbog čega će svakim radnim danom dolaziti do privremene obustave saobraćaja.

U FBiH se zbog redovnog servisiranja tunela “Grab”, “25. novembar” i “Vis” za saobraćaj se zatvara dionica auto-puta u smjeru Tarčin-Lepenica.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu “Gorica”, na auto-putu Zenica-Sarajevo, za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela “1. mart”, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

Saobraćaj se zbog radova sporije odvija na magistralnom putu Čevljanovići-Nišići, dok je zatvoren most na ulazu u Nemilu, pa vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Na graničnim prelazima jutros nema zadržavanja.

 

 

 

Izvor: Glas Srpske

The post Otežan saobraćaj na većini puteva, na nekim dionicama u prekidu zbog izlivanja vode appeared first on Padrino Vijesti.