Osuđeno na propast: Nema gorih kombinacija za vezu od ovih horoskopskih znakova

Zbog različitih osobina, neke kombinacije znakova jednostavno nisu jedno za drugo. One su toksičan spoj koji bi mogao pući i prije nego što je počeo. Evo koje je znakove bolje izbjegavati…

Svi znamo da nije dobro biti u nezdravoj i toksičnoj vezi. Fizičko nasilje, manipulativno ponašanje, agresivna komunikacija, pretjerana kontrola… Međutim, često se dogodi da žrtva ni ne primijeti da se nalazi u toksičnoj vezi te reaguje tek kad ponašanje partnera postane nepodnošljivo.

Da bi veza bila uspješna, potrebno je razumijevanje, poštovanje i iskrenost. Par se u određenoj mjeri mora slagati u pogledima na budućnost i drugim važnim pitanjima. U suprotnom, to postaje muka i ‘otrovan’ spoj. Ovi horoskopski znakovi jednostavno ne idu zajedno i nađu li se u vezi, teško da će potrajati. Ličnosti im se ‘sudaraju’.

Ovan i bik

Ovan i bik mogu biti sjajni prijatelji, ali su grozan spoj u romantičnim vezama. Ovnovi, kao ni bikovi, ne vole da im neko soli pamet. Tvrdoglavi su i nastoje biti dominantni. Vole davati savjete, međutim baš i ne vole kritike. Nađu li se ova dva znaka u vezi, to bi mogla biti toksična kombinacija jer će teško popustiti i naći se ‘na pola puta’. Prekinu li, bik bi mogao biti uporan u traženju objašnjenja i teško će prihvatiti da je sve gotovo.

Bik i blizanac

Bika i blizanca teško je zadovoljiti. I dok je bik strpljiv i nigdje mu se ne žuri, blizanac traga za promjenom i novim uzbuđenjem. Jednostavno često nisu kompatibilni jer im se ličnosti previše razlikuju. Postoje šanse da blizanac na kraju odluči prekinuti s bikom jer shvati da to nije ‘to’ što znači da su oboje potratili vrijeme.

Blizanac i jarac

Blizanci su nesputani i vole zabavu, dok su jarčevi pouzdani i promišljeni. Kad takve dvije osobnosti ‘prohodaju’ velike su šanse za katastrofu. Jarci ne vole spontanost, a blizanci upravo to traže stoga bi im moglo biti teško dogovoriti čak i male stvari poput restorana za ručak, ali i neke ozbiljnije stvari. Jarac bi brzo mogao izgubiti živce i za sve kriviti ovog drugog.

Rak i vodolija

Rakovi kao da su programirani za svađu s vodolijama. Rak prezire kad ga neko opominje i ispravlja, a vodolija voli ispravljanja. Vodolija žudi za nezavisnošću, dok rak cijeni porodični život i zajedničko vrijeme – pa će tako rak radije gledati Netfliks, a vodolija poželjeti otići na kampovanje. Mogli bi se često sukobiti zbog različitih želja i pogleda na život te je ovu kombinaciju bolje izbjegavati.

Lav i škorpija

Postoji li lošiji spoj za lava od škorpije? Vjerojatno ne. Dok škorpije vole provoditi dane fokusirajući se na velika životna pitanja, lavovi žele partnera koji će se fokusirati isključivo na njih! Lavovi smatraju da zaslužuju puno pažnje i pohvala, dok škorpije nerado dijele pohvale. Ne dobije li dovoljno pažnje, lav će to potražiti negdje drugdje (od drugih ljudi) što bi moglo izluditi ljubomornu škorpiju. Zato je lavovima i škorpijama bolje da ne ulaze u veze.

Djevica i ribe

Ribe su osjećajne, pravi sanjari i na isto će pokušati natjerati djevicu. S druge strane, djevice će dati sve od sebe kako bi uvjerile ribe da im je glava ‘u oblacima’. Sudar snova i stvarnosti mogao bi uzrokovati česta prepiranja i svađe jer su naše želje nekad daleko od realnosti, a svijet nije savršeno mjesto. To je ribama teško prihvatiti.

Vaga i djevica

I vaga i djevica veliki su brbljavci, međutim teško im je jasno i glasno reći šta im smeta. Oboma će biti jasno da nešto nije u redu, ali neće skupiti hrabrosti za reći u čemu je zaista problem. Ova dva znaka više vole tračeve nego istinu i to bi mogao biti problem. Zbog premalo iskrenog razgovora, par bi se mogao često svađati, a svakodnevica bi im mogla biti ‘nategnuta’ i neugodna.

Škorpija i lav

Lavovi su rođene vođe, a da bi postigli dominaciju, ponekad su arogantni. Arogancija neće dobro sjesti škorpiji pa bi to moglo rezultirati stalnim sukobima. Oni bi mogli biti jedni od onih koji se svađaju u javnosti – čak i kad se radi o sitnici.

Strijelac i ribe

Riba jako dugo zamjera, dok strijelac jako brzo oprašta. Zato bi se riba mogla sjetiti svađe otprije tri mjeseca i pokrenuti svađu oko toga. Strijelcu to nikada neće biti jasno. Ova kombinacija teško rješava sukobe, a to je preduslov zdrave veze.

Jarac i vaga

Iako oba znaka vole seks, ovoj kombinaciji znakova najčešće nedostaje seksualne hemije. Mogli bi ući u vezu iz prijateljstva, ali onda shvatiti da nedostaje ‘ono nešto’. Uz to, jarac i vaga teško će naći zajednički jezik što rezultira prepirkama.

Vodolija i bik

Nađu li se u vezi, bik će ‘tjerati’ vodoliju da mu da pažnju i da ostane s njim što će vodoliju dovesti do frustracije. Spontana vodolija ne voli osjećaj obaveze, a bik baš insistira na tome. Rezultat? Nekompatibilnost i nesrećna veza.

Ribe i ovan

Ribe ne vole da im neko govori šta da rade, dok ovan voli izigravati vođu. Situacija se lako može oteti kontroli jer je jedna strana preosjećajna, a druga ‘tvrda’ i svojeglava. Zato nisu predodređeni za uspjeh.

 

 

Izvor: Glas Srpske

The post Osuđeno na propast: Nema gorih kombinacija za vezu od ovih horoskopskih znakova appeared first on Padrino Vijesti.