Ostrvo Sveti Marko kod Tivta ponuđeno na prodaju

Kompanija Ostrvo Sveti Marko ponudila je istoimeno ostrvo na prodaju za oko 80 miliona evra, iako je prošle godine uplatila 700 hiljada na ime poreza za nepokretnost za 2020, saopštio je predsjednik Opštine Tivat, Željko Komnenović.

Riječ je o ostrvu koje je nekada bila najatraktivnija imovina turističke firme „Putnik“ iz Beograda.

– Prodaje se čitavo ostrvo, a koliko sam upućen početna cijena je oko 80 miliona evra. Opština nema velike ingerencije nad tim lokalitetom, ali je činjenica da je to svakako jedan od trenutno najvećih resursa i veoma značajan za dodatni razvoj turističke privrede. Nekada je bilo izuzetno popularno mjesto za ljetovanje, pa se nadamo da će se vratiti taj nekadašnji sjaj – kazao je Komnenović za Radio Tivat.

Kompanija je tada predala Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma zahtjev za izdavanje urbanističko-tehničkih uslova, a predviđena je bila gradnja hotelskog kompleksa sa pratećim sadržajima.

Ukupna površina ostrva je skoro 340 hiljada kvadratnih metara. Na ostrvu je u sezoni radilo i do 200 ljudi iz Tivta i susednih gradova.

Tivatska firma Ostrvo Sveti Marko formirana je 2007. godine, kada je ostrvo koje je bilo najatraktivnija imovina turističke firme „Putnik“ iz Beograda, prešlo u ruke grupacije „Metropol“, iza koje je stajao ruski tajkun Mihail Slipenčuk.

„Metropol“ je planirao da na ostrvu sagradi turistički kompleks vrijedan 400 miliona evra.

Prema ranijem pisanju medija Slipenčuk je nakon nekoliko godina dijelove imovine „Metropola“ razdijelio akcionarima, a ostrvo Sveti Marko zvanično došlo u posjed of šor kompanije „Stala Property Holdings Ltd“ registrovane u Hong Kongu, piše portal RTCG.

 

Izvor: RTRS

The post Ostrvo Sveti Marko kod Tivta ponuđeno na prodaju appeared first on Padrino Vijesti.