Osmomartovska euforija puni kasu ugostitelja

Osmomartovska euforija uveliko je zavladala u tržnim centrima, cvjećarama, parfimerijama, a praznično raspoloženje je posebno primjetno u ugostiteljskim objektima širom Srpske čiji telefoni su danima usijani od poziva gostiju koji žele da rezervišu mjesto za proslavu Međunarodnog dana žena.

Ugostitelji, koji su za proslavu Dana žena pripremili bogat program, ističu da je interesovanje veliko te da im telefoni zvone još od polovine februara.

U banjalučkom restoranu “Stara Ada” ističu da su popunjena gotovo sva mjesta za proslavu 8. marta, koji će se ove godine slaviti četiri dana, odnosno do 11. marta.

– U posljednjih 15 dana gosti su počeli da rezervišu svoje mjesto za proslavu. Ove godine smo odlučili da naše goste sve četiri dana zabavljaju lokalni bendovi, a cijena rezervacije je 42 marke u sklopu koje gosti imaju večeru – kazali su u ovom restoranu.

Zanimljivu ponudu za proslavu Dana žena pripremili su i derventski ugostitelji, gdje slavlje povodom Dana žena počinje već sutra.

U restoranu “Gral”, gdje će goste zabavljati njima već poznati tamburaši, kažu da se traži mjesto više tokom vikenda i u srijedu, kada ove godine pada 8. marta.

– S obzirom na to da je Međunarodni dan žena ove godine radni, program za proslavu smo pripremili i tokom vikenda, a vlada ogromno interesovanje. Ulaz je slobodan – kazali su u ovom ugostiteljskom objektu u Derventi.

Pune ruke posla imaće i ugostitelji u Kozarskoj Dubici, gdje će se takođe ovim povodom slaviti danima.

U ugostiteljskom objektu “Stari bagrem” kažu da je interesovanje za proslavu 8. marta veliko te da su sve rezervacije povodom tog praznika skoro popunjene.

– Ulaz je slobodan, ali zbog velikog interesovanja, rezervacije su bile obavezne. Cijene hrane i pića se tih dana neće mijenjati u odnosu na ostale dane – kazali su u ovom dubičkom lokalu.

Gosti masovno zovu da rezervišu mjesta i u trebinjskim i bijeljinskim lokalima, gdje ugostitelji privode kraju posljednje pripreme.

– Telefoni non-stop zvone, ali rezervacije za proslavu Dana žena primamo tek od ponedjeljka. Goste će zabavljati naši muzičari Kosana i Đole – kazali su u restoranu “Libertas” u Bijeljini.

Banjalučanka Milica Gajić kaže da se uželjela muzike i provoda, zbog čega će ove godine 8. mart slaviti dva dana.

– Međunarodni dan žena je idealna prilika da se malo opustim, jer iza mene je jedan težak period. Zbog toga ću ove godine, osim sa kolegama iz firme, ovaj dan proslaviti i sa drugaricama – kazala je Gajićeva.

Putovanje

Kriza i razorni zemljotres u Turskoj nisu spriječili pripadnice ljepšeg pola da i ove godine negdje otputuju i tako obilježe Dan žena. Ove, kao i prethodnih godina, najpopularnije destinacije su Beč, Budimpešta i Istanbul, dok pripadnice nježnijeg pola rado biraju i Novi Sad, Dubrovnik i Zlatibor.

 

 

Izvor: Glas Srpske

The post Osmomartovska euforija puni kasu ugostitelja appeared first on Padrino Vijesti.