Olujno nevrijeme pogodilo Trebinje, brzina vjetra 65 kilometara na čas (FOTO)

Olujno nevrijeme koje je sinoć zahvatilo Trebinje lomilo je granje drveća i plavilo gradske ulice usljed začepljenja šahtova za vodu, ali su vatrogasci i pripadnici Komunalnog preduzeća bili raspoređeni svuda po gradu i dok se oluja još nije ni stišala ulice su bile prohodne, a granje uklonjeno.

Budući da su obilnu kišu koja se u kratkom vremenu izlila u količini od 37 litara po metru kvadratnom, pratio je snažan vjetar čiji su udari oko 22.30 časova dostizali 65 kilometara na čas, ali i jaka grmljavina, nakon stišavanja se na ulicama moglo naći i polomljenih reklamnih rekvizita, razbacanih stolica, odjevnih predmeta.

Zanimljivo je, međutim, da je, i pored vremenskih neprilika, elektro i vodosnabdijevanje grada za protekla 24 časa bilo uredno.

U susjednoj Bileći je padavina bilo više, čak 140 litara po metru kvadratnom, u Gacku 25, a na Čemernu 10 litara.

Jutarnja termperatura u Trebinju je 19 stepeni, u Bileći 18, Gacku 15, na Čemernu 14 stepeni Celzijusa.

Meteorolozi za danas predviđaju takođe nestabilno vrijeme, uz pljuskove i grmljavinu mjestimično i maksimalnu temperaturu od 26 stepeni, a i narednih dana je za očekivati nestabilno vrijeme.

 

 

 

Izvor: Nezavisne, Vesna Duka

The post Olujno nevrijeme pogodilo Trebinje, brzina vjetra 65 kilometara na čas (FOTO) appeared first on Padrino Vijesti.