Odobreno 3.995 radnih dozvola za strance: Evo na kakvim će radnim mjestima raditi kod nas

Strancima je u BiH prošle godine izdato ukupno 3.780 važećih radnih dozvola, od čega najviše državljanima Turske, Srbije, Hrvatske i Kine, rečeno je iz Agencije za rad i zapošljavanje BiH.

Naime, ove godine je ukupna godišnja kvota radnih dozvola za produženje i novo zapošljavanje stranaca u BiH u 2023. godini iznosi 3.995 radnih dozvola, od čega se na Federaciju BiH odnosi 2.435 radnih dozvola, Republiku Srpsku 1.400 radnih dozvola i Brčko Distrikt 160 radnih dozvola.

Predložena kvota obuhvata i radne dozvole po djelatnostima i zanimanjima koje se mogu izdati za sezonsko zapošljavanje stranaca u skladu sa članom 64. Zakona o strancima.

Broj radnih dozvola koje se mogu izdati za produženje već izdatih radnih dozvola iznosi 1.060 radnih dozvola, od čega se na Federaciju BiH odnosi 600 radnih dozvola, Republiku Srpsku 400 radnih dozvola i Brčko Distrikt BiH 60 radnih dozvola.

 

 

Izvor: Srpska info

The post Odobreno 3.995 radnih dozvola za strance: Evo na kakvim će radnim mjestima raditi kod nas appeared first on Padrino Vijesti.