Odata počast najmlađem odlikovanom borcu VRS

Na mjesnom groblju Gornji Ulišnjak u Maglaju danas je služen parastos i odata počast najmlađem odlikovanom borcu Vojske Republike Srpske Spomenku Gostiću.

Poštu mladom srpskom borcu, koji je stradao od granate 20. marta 1993. godine, odali su članovi porodice, nekadaši saborci i poštovaoci.

Parastos je služio sveštenik Vladimir Kukić, koji je poručio da je Spomenko svima pokazao šta je ljubav prema rodnoj grudi, kao i da u najtežim vremenima ne treba zapostaviti i zaboraviti ognjište djedovo i pradjedovo.

„Neka nam Spomenko bude primjer da ne zatvaramo i prodajemo naša ognjišta, već da ih što češće posjećujemo“, izjavio je Kukić, te izrazio zadovoljstvo što je svake godine veći broj ljudi koji dolazi na Spomenkov grob, kako bi mu odali počast.

Autor dokumentarnog filma „Spomenko na vječnoj straži“ i knjige „Spomenko i Ozren“ Mile Savić rekao je da su se neke stvari pokrenule kako bi se od zaborava sačuvala žrtva Spomenka Gostića, ali da to sve nije dovoljno, kao ni za druge mlade ljude koji su poginuli u Odbrambeno-otadžbinskom ratu i stvorili Republiku Srpsku.

„Spomenko još uvijek živi jer ga se sjećamo“, istakao je Savić, prenosi Srna.

Spomenkova tetka Miroslavka Stojanović rekla je da je Gostić i pored izuzetno teškog djetinjstva i zanemaren od oca bio društven i razuman dječak, koji je uprkos svojoj mladosti uvijek bio na usluzi, pa je tako i tokom ratnih sukoba nesebično pomagao i bio uz saborce.

 

Izvor : Srna

The post Odata počast najmlađem odlikovanom borcu VRS appeared first on Padrino Vijesti.