Novi trik trgovaca- Počeli da zaokružuju i račune koje plaćamo karticom

Trgovcima više nije dovoljno što cijene upisuju u apoenima koji ne postoje u monetarnom sistemu, na osnovu kojih (ne)legalno uzimaju po fening, dva ili tri po proizvodu.

Nije im dovoljno ni to što račun od, na primjer, 7,65 KM zaokružuju uvijek na 7,70, pravdajući se time što nemaju da vrate kovanice od pet feninga.

Samo na osnovu toga se na kraju dana prikupi lijepa cifra u njihovoj kasi.

Sada su, međutim, smislili novu smicalicu; zaokružuju i račune koje plaćate karticom!

– Bilo mi je čudno kada mi je kasirka rekla da račun iznosi 10,40 KM. Obavezno gledam cijene na rafovima i znao sam da cijena jogurta završava na broju osam. Jedina mogućnost je bila da cijena banana završava brojem dva – rekao je jedan Banjalučanin za Srpskainfo, koji je kupovao namirnice na periferiji.

Nije bio lijen, pa je na izlazu iz marketa pogledao račun.

– Imao sam šta da vidim. Račun je bio 10,36, a sa bankovnog računa će mi biti skinuta četiri feninga više! A ja karticu koristim baš zato što mi je bilo dosta njihovog zaokruživanja i nuđenja žvaka – kaže on.

Vratio se i zatražio kusur. Kasirka je prihvatila reklamaciju, vratila pet feninga i izvinila se.

Sistem App nisu izmislili informatičari (automatski prenos podataka) već trgovci (ako prođe, prođe). Građanima ostaje samo da, koliko god žurili, ipak bace kratak pogled na račun.

– Mnogi će reći da se ne vrijedi zamajavati zbog par feninga. Recite to trgovcima. Nije naš narod džabe govorio “Zrno po zrno, pogača” – zaključio je na kraju ovaj Banjalučanin.

 

 

Izvor: Srpska Info

The post Novi trik trgovaca- Počeli da zaokružuju i račune koje plaćamo karticom appeared first on Padrino Vijesti.