Novi trend i među turistima iz Srpske: Na more za sitan novac

Mnogi građani Srpske odmor od svakodnevice pronalaze u jednodnevnim izletima na Hrvatsko primorje, a u turističkim agencijama kažu da je najpopularnija Makarska rivijera, te da se sve ture brzo rasprodaju.

Na ova jednodnevna putovanja građani se, kako kažu, uglavnom odlučuju zbog povoljnih cijena, a ima dosta onih koji nemaju godišnji odmor tokom ljeta pa žele bar vikend da provedu na moru.

U banjalučkoj agenciji “Putomaniji” za “Glas Srpske” ističu da među putnicima dominira mlađa populacija, te da cijena po osobi za odlazak u Makarsku iznosi 50 maraka.

Objasnili su da imaju polazak svake subote u pola tri ujutru iz Banjaluke, a na odredište se dolazi oko devet sati. Putnici imaju slobodno vrijeme do 18 časova kada je polazak nazad, a u Banjaluci se bude oko ponoći.

Da su jednodnevne ture na more jedne od najpopularnijih potvrđuju i u banjalučkoj agenciji “Koal travel”.

– Za odlazak na more na jedan dan u Makarsku vlada veliko interesovanje, a najviše ide omladina – rekli su u ovoj agenciji i dodali da je cijena po osobi 45 KM.

U turističkoj agenciji “Autotransport Prijedor” kažu da ove godine ima više zainteresovanih za jednodnevne izlete nego lani.

– U ponudi imamo putovanje u Makarsku po cijeni od 40 KM i Biograd na Moru od 35 KM i za ovim turama vlada veliko interesovanje. Imamo klijenata koji su otišli jednom i to ponavljaju pa idu skoro svaki vikend, jer im je to interesantnije nego otići na nekoliko dana – rekli su u ovoj agenciji.

Putnika ne manjka ni u  turističkoj agenciji “Vuković” iz Kozarske Dubice, gdje kaže da u ponudi imaju jednodnevne izlete u Neum, Split, Zadar, Poreč i Rovinj.

– Građani rado odlaze na jednodnevne izlete, uvijek ima putnika. Cijene idu do 75 maraka u zavisnosti od destinacije – rekli su u “Vukoviću”.

Dodali su da više idu mlađi, jer je starijima malo naporno putovati.

U turističkoj agenciji “Smiljić Travel” iz Banjaluke kažu da jednodnevne izlete imaju za Trst, Rovinj i Poreč.

– Kada god objavimo šoping ture i jednodnevne izlete mi to popunimo – rekli su u “Smiljiću”.

Banjalučanka Ivana Petrović  kaže da je prezadovoljna jednodnevnom turom u Makarsku.

– Nisam bila pristalica takvih izleta, ali me je kćerka iznenadila kupljenom kartom za Makarsku. Poslije povratka sam vidjela da je to odličan potez, pogotovo za one sa tanjim novčanikom ili za one koji ne mogu da dobiju godišnji odmor tokom ljeta – kazala je ona. Dodala je da put nije naporan, da se relativno brzo stigne.

– Dan smo prelijepo provele i planiramo bar još jednom da odemo tokom ljeta – kazala je ona.

Potrošači

Izvršna direktorica Udruženja za zaštitu potrošača “Don” iz Prijedora Murisa Marić kaže da je veliki odziv građana na jednodnevne izlete na more odraz nedostatka novca.

– Zbog visokih cijena i platežne moći naših građana tek rijetki sebi mogu priuštiti deset dana na Hrvatskom primorju i ture su skraćene – rekla je Marićeva.

 

 

Izvor: Glas Srpske

The post Novi trend i među turistima iz Srpske: Na more za sitan novac appeared first on Padrino Vijesti.