Nevjerovatne cijene u Hrvatskoj: Palačinke 6,5 eura, lignje 28, pivo preko 5 eura

Uvođenje eura u Hrvatskoj ostavilo je posljedice! Cijene turističkih kapaciteta i ugostiteljskih usluga skočile su u nebo i prije sezone.

Turisti iz Slovenije koji su proteklih uskrsnih blagdana boravili u Hrvatskoj šokirani su cijenama u kafićima i restoranima.

Uvođenje eura u Hrvatskoj ostavilo je posljedice! Cijene turističkih kapaciteta i ugostiteljskih usluga skočile su u nebo i prije sezone, pa su se Slovenci kući vratili praznih novčanika – komentiraju slovenski mediji.

Brojni su građani na društvenim mrežama ostavili objave o iznimno visokim cijenama u Hrvatskoj koje su ih dočekale za Uskrs.

U grupi Kampiranje je zakon na Facebooku neko je ostavio račun restorana iz Poreča.

Dva deca vina i dvije kuglice sladoleda platila sam 24 eura – napisala je jedna gospođa koja je boravila za Uskrs u istarskom gradu.

Slično se dogodilo i poznatom Slovencu koji vodi lanac burgera Lars&Sven. Prije nekoliko dana posjetio je Umag. Na Facebooku je podijelio fotografije iz jedne konobe u kojoj su porciju jadranskih lignji platili čak 28 eura. A lignje, tvrdi, čak nisu ni bile jadranske, prenosi portal Sobota info.

Lijepa Naša… Nein, danke, mama… Pa sigurno nisu bile iz Jadrana. Možda je došlo vrijeme i za Planica efekt, odnosno za otriježnjenje – napisao je.

Objavljena je i fotografija palačinke s Nutellom u Poreču koja je koštala 6,50 eura, dok pivo u jednom od porečkih restorana stoji 5,10 eura.

 

 

 

Izvor: Buka

The post Nevjerovatne cijene u Hrvatskoj: Palačinke 6,5 eura, lignje 28, pivo preko 5 eura appeared first on Padrino Vijesti.