Nevesinje: Visok stepen rasvjetljenosti krivičnih djela

Кvalitetan sastav Policijske stanice Nevesinje svojim rezultatima pokazuje da je na usluzi građanima. Tokom 2022. godine, policijski službenici ove Stanice su rasvijetlili više teških krađa, kao i krivično djelo krivotvorenje novca koji su izazvali veću pažnju javnosti. Ukupni koeficijent rasvijetljenosti krivičnih djela iznosi 88%, saopšteno je iz Policijske uprave Trebinje.

U 2022. godini, na području opštine Nevesinje, u izvršenju krivičnih djela zatečeno je 12 izvršilaca ̶ šest na osnovu dojave građana, a šest na osnovu zapažanja policijskih službenika. Ovi izvršioci su počinili 12 krivičnih djela, od čega tri krivična djela protiv života i tijela, jedno krivično djelo iz oblasti privrednog kriminaliteta i osam krivičnih djela iz oblasti opšteg kriminaliteta. U odnosu na 2021. godini, policijski službenici su na mjestu izvršenja zatekli tri lica više na osnovu dojava građana. U 2021. godini, evidentirano je devet izvršilaca, od kojih šest vlastitim zapažanjem i tri na osnovu dojave građana.

Svojim profesionalnim, detaljnim, legalnim i legitimnim radom policijski službenici će i dalje da budu glavni oslonac građana u Nevesinju, poručili su iz Policijske uprave.

 

 

Izvor: Radio Nevesinje

The post Nevesinje: Visok stepen rasvjetljenosti krivičnih djela appeared first on Padrino Vijesti.