Nevesinje: Otvorena humanitarna izložba osnovaca

U Galeriji Centra za kulturu „Nebojša Glogovac“ večeras je otvorena kolektivna izložba likovnih radova učenika Osnovne škole „Risto Proroković“ Nevesinje.

Izložba je prodajnog karaktera, a sav prikupljeni novac ide u humanitarne svrhe za liječenje Vjere i Slobode Vukosav iz Nevesinja.

Magistar slikarsta i grafičkog dizajna Angelina Vukosav zahvalila se učenicima i njihovim nastavnicima na uloženom trudu, kao i na humanosti koju su pokazali učešćem na ovoj izložbi.

Ona je istakla da su nevesinjski osnovci jako talentovani i na najbolji način usmjeravani od strane nastavnika likovne kulture.

izložba angelina

Direktorica OŠ „Risto Proroković“ Mara Šaran zahvalila se nastavnicima Tanji Pikuli i Draganu Batiniću za zalaganje i vrijedan rad sa talentovanom djecom. Učenicima je poručila da su pored talenta pokazali i svoju humanitarnu stranu.

Nastavnica likovne kulture Tanja Pikula otvorila je izložbu i istakla da učenički radovi prevazilaze njihov uzrast i prelaze u nešto ozbiljnije.

Na večerašnjoj izložbi prodat je dio slika, a u narednim danima, do 5. maja posjetioci će moći kupiti preostale radove ili dati svoj prilog za liječenje naših sugrađanki Vjere i Slobode Vukosav.

 

 

 

Izvor: Radio Nevesinje 

The post Nevesinje: Otvorena humanitarna izložba osnovaca appeared first on Padrino Vijesti.