Nevesinje: Održana promocija zbirki Nevena Milakovića

U Galeriji Centra za kulturu „Nebojša Glogovac“ sinoć je predstavljena zbirka poezije „Vila sa Кošara“ Nevena Milakovića.

Istoimenu pjesmu, književnik iz Bara je posvetio junacima bitke na Кošarama, simbola odbrane državne granice. Borbe su se vodile u proljeće 1999. godine oko karaule Кošare, na jugoslovensko-albanskoj granici, kada je život izgubilo 108 vojnika tadašnje Jugoslavije, uglavnom mladići od 18 do 20 godina.

„Vila sa Кošara“ je zbirka rodoljubive poezije i do sada je promovisana u više gradova Republike Srpske. Pored ove, predstavljene su još dvije zbirke pjesama „Bilo jednom“ i „Ljiljani“.

Neven Milaković je rođen u Podgorici 1963.godine. Više od dvije decenije živi i stvara u Baru. Sav svoj vijek posvetio je pisanju stihova i romana. Objavio je knjige: „Radost pokajanja”, „Dar Majke Božije”, „Zebnja“, „Podgorički”, „Poslednji plotun”, “Cvijeće dobra” i druge.

Dejan Spasojević , u ime priređivača izdanja, izrazio je zadovoljstvo zbog izdavanja ovog djela, za koje tvrdi da je “jedno od najboljih, ako ne i najbolje, kad je u pitanju rodoljubiva i duhovna poezija”.

“Nevenova poezija živi u narodu i o njemu najbolje govore njegove pjesme. Postoje pjesnici koji su rasplakali čovjeka, postoje i pjesnici koji su rasplakali dvoranu, Neven Milaković je rasplakao čitav jedan narod”, zaključio je Spasojević .

 

 

Izvor: Radio Nevesinje

The post Nevesinje: Održana promocija zbirki Nevena Milakovića appeared first on Padrino Vijesti.